Dobos Sándor, 2019.08.09. | Vízilabda

Kettős igazolással játszik majd a hamarosan induló bajnokságban Bóbis Botond: a KSI OB I/B-s csapata mellett a VasasPlaket első osztályú keretét is segíti.

Az egyik legnagyobb tehetségnek tartják a 18 éves Bóbis Botondot, aki ifjúsági világbajnoki bronzérmesnek mondhatja magát, jelenleg már a juniorválogatott tagjaként készül a decemberi, kuvaiti világbajnokságra.

A KSI csapatának oszlopos tagja, tavaly az élvonalban 25 mérkőzésen 49 gólt szerzett, az ifibajnokságban 28 találkozón 110 alkalommal talált be. A VasasPlaket ellen négyszer is játszott, nyolc gólt termelt ellenünk.

„Civilben” vezetőedzőnk, Bóbis Máté testvére, így különleges helyzet áll elő az ő szerepeltetésével. Eleinte nem feltétlenül erőltették ennek a helyzetnek a felállását a felek, de végül a továbbtanulás Budapest mellett döntött, a fejlődési lehetőség pedig amellett, hogy Botond az OB I-ben is játsszon az élvonaltól búcsúzó KSI mellett.

„Örülök Botond érkezésének, nyilván ez egy sajátos helyzet, hogy mi testvérek vagyunk.  De úgy gondolom, ezt mi és a csapat is jól tudja majd kezelni, és már most is jól kezeli, hiszen velünk is edz Botond. Azt gondolom, hogy erősítést jelent nekünk, nagyobb lesz a variációs lehetőségem az ő szerepeltetésével, és itt, az OB I-ben biztosan tovább fog tudni fejlődni, mi ehhez megadjuk neki az esélyt” – fogalmazott Bóbis Máté vezetőedző.

Videóinterjúnkban beszélt a részletekről az öcs, aki az ifibajnokságban, valamint a Komjádi Kupában majd a KSI-sapkát húzza fel.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

A VasasPlaket keretéhez tehát Slobodan Nikic, Török Béla, Kiss Bálint, valamint az utánpótlásból, OB I/B-ből felkerülő Makszim Soma, Korom Dániel és Trombitás Tamás mellett Bóbis Botond is csatlakozott a nyáron.

A bajnokság és a Magyar Kupa sorsolását augusztus 12-én tartják.

A VasasPlaket kerete a 2019/20-as szezonban:

Dévai Kristóf, Korom Dániel – kapusok

Bencz Rolf, Bóbis Botond, Miklós Levente, Kiss Bálint, Sélley-Rauscher Domonkos, Török Béla, Simon Henrik, Halek Márton, Hegedüs Gábor, Takács Bálint, Slobodan Nikić, Vogel Simon, Trombitás Tamás, Makszim Soma

Vezetőedző: Bóbis Máté
Kapusedző: Mátéfalvy Csaba


Hirdetések