Dobos Sándor, 2019.01.17. | Vízilabda

A Magyar Vízilabda Szövetség pénteken és szombaton rendezi meg a Komjádi Kupa idei kiírásának négyes döntőjét. A Vasas az UVSE-vel játszik az elődöntőben.

Már a tavalyi kiírás legvégén nagy célokat fogalmazott meg a Vasas csapata a Komjádi Kupára. A pécsi uszodában a sikerrel megvívott bronzmérkőzés után a srácok azt mondták, azon lesznek, hogy idén megnyerjék a nagy presztízzsel bíró kupát. A PVSK elleni elődöntő rosszul kezdődött, majd csapatunk visszajött a meccsbe, pár másodperccel a vége előtt viszont kicsúszott a győzelem a kezünkből. Plézer János vezetőedző most azt mondja, még régebbre vezethető vissza a Vasas eltökéltsége.

„A mi álmunk igazából három éve született meg, addig nem igazán éreztük, mekkora súlya van a Komjádi Kupának. Akkor viszont 5 méteresekkel kikaptunk a Ferencvárostól, és ez mindenkinek borzasztóan fájt. Akkor elhatároztuk, hogy egy évvel később mi örülünk a végén, de ez is elcsúszott, és az még jobban fájt. A kudarcokból csak tanulni lehet, sokszor többet is, mint a győzelmekből, ez vezeti előre most is ezt a csapatot. Ebben a szezonban is értek már minket pozitív és negatív élmények, volt, hogy pengeélen táncoltunk, de ennek a csapatnak a tagjai nagyon szeretik egymást, és ez többször átvezetett minket a holtpontokon. Úgy érzem, nekem is jó a kapcsolatom a fiúkkal, pénteken is csapatként szeretnénk megnyerni az elődöntőt, nem egyénekben gondolkodunk. Mindenki egy gépezet része, és mindenkinek alá kell rendelnie magát a csapat érdekének” – fogalmazott a Vasas SC vezetőedzője.

Nos, ami a pengeélen táncolást illeti: a Vasas nagy csata után, a második, idegenbeli mérkőzésen aratott győzelemmel jutott túl a BVSC-n (az első találkozó 5-5-re végződött), majd jött a címvédő PVSK elleni negyeddöntő, ahol az első felvonást három góllal elveszítettük. A visszavágón aztán hárommal mi nyertünk, az 5 métereseknél pedig – Dévai Kristóf bravúrjainak is köszönhetően – a mieink céloztak jobban.

A sorsolás során aztán kiderült, hogy a négyes döntő első napján az UVSE ellen játssza csapatunk az elődöntőt.

„Örülök, hogy összejött ez a meccs, mert mindegy, a sorozat melyik fázisában találkozunk az UVSE-vel. Úgy érzem, ez a mérkőzés a vízilabda ünnepe lehet, nagyon izgatottan várjuk, remélem, nagyon sokan kilátogatnak majd a Komjádi-uszodába. Érdekes, mert a sorsolás előtt az volt a megérzésem, hogy az UVSE-t kapjuk, és ezt el is mondtam a fiúknak, így készültünk. A sorsolás ideje alatt Nagyváradon voltunk, az edzőtáborban, és miután jött a hír, semmi sem változott, ugyanúgy készültünk tovább. Az edzőtábor jól sikerült, elvégeztük a fizikai felkészülést, és hétfőtől már néhány speciális elemet is gyakoroltunk, hiszen az UVSE egy olyan szintet képvisel, ami ellen már kevés lenne az alapjátékunk. A riválisunk a szezon elejétől fogva, minden héten az OB I-ben edződik, nálunk egy kicsit más a helyzet. Ez egy nagyon nagy feladat, egy nagyon nagy kihívás, de örülünk, hogy szembe kell néznünk vele. Mindkét csapat kellően tiszteli egymást, remélhetően egy nagyon jó mérkőzést élvezhetnek majd a vízilabda barátai” – tette hozzá Plézer János.

A mieink meccse 19 órakor kezdődik a Komjádi-uszodában, a másik elődöntőben a Miskolc és a Szombathely játszik, fél 9-től.

Komjádi Kupa, négyes döntő:

Január 18., péntek:

Vasas SC–UVSE – 19 óra
Pannergy-Miskolci VLC–AVUS Szombathely – 20:30

Január 19., szombat:

Bronzmérkőzés – 15:30
Döntő – 17:30


Hirdetések