Dobos Sándor, 2018.12.09. | Vízilabda

Négy góllal nyert a BVSC otthonában a Vasas a párharc második felvonásán, ezzel továbbment a negyeddöntőbe az idei kiírásban.

Komjádi Kupa, selejtező, 2. mérkőzés:

BVSC-Zugló–Vasas SC 9-13 (1-4, 3-5, 3-2, 2-2)
Szőnyi út, vezette:
Debreceni, Fodor R.

BVSC: Takács – Mladoniczky, Ágh, Csorba 2, Lajkó 2, Tanczer 1, Sugár 1. Csere: Farkas B., Szőke 1, Batizi 1, Gyenis, Balaska, Sólyom 1. Vezetőedző: Kemény Kristóf

Vasas: Dévai – Sélley-Rauscher, Hajdu A. 1, Bencz 3, Trombitás 1, Simon H., Makszim 2. Csere: Landherr 3, Vadovics L., Fazekas G. 2, Korom T. 1, Pardi, Farkas R. Vezetőedző: Plézer János

Gól/emberelőny: 3/10, illetve 3/11
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Trombitás (29.)
Kiállítva cserével: Ágh (11.), illetve Sélley-Rauscher (10.), Makszim (11.)

Továbbjutott a negyeddöntőbe: a Vasas SC.


Érzelmekben gazdag párharc, érzelmekben gazdag körülmények és egy roppant kiélezett csata – röviden így foglalható össze a BVSC és a Vasas párharca, amely a Fehérvár visszalépése miatt végül egy oda-visszavágós párharccá lett a Komjádi Kupa selejtezőjében.

Az első mérkőzésen 5-5-ös döntetlen született a Komjádi-uszodában úgy, hogy a harmadik negyed után még 5-3-ra vezetett a BVSC – merthogy a második és a harmadik szakaszban nem tudtunk betalálni. Csakhogy a fiúk szíve azért a helyén volt, 2-0-ra megnyertük az utolsó nyolc percet, így döntetlenre mentettük a mérkőzést.

„Akármilyen körülmények között is, de tovább fogunk jutni” – mondta Plézer János szombat este a másnapi feladatról, és a fiúk végül hatalmas odaadással és koncentrációval teljesítették a vezetőedző tervét, álmát.

Bencz Rolf kettő, Makszim Soma és Fazekas Gergő egy-egy góljával 4-0-ra elhúztunk rögtön a meccs elején, remekül védekeztünk, és ez folytatódott a második negyedben is. Akkor aztán jöttek a váratlan fejlemények: előbb a negyed második percének elején cserével végleg kiállították Sélley-Rauscher Domonkost, aki ráadásul piros lapot kapott. Egy perccel később az addig már két gólt szerző Makszim Somát is cserével végleg kiküldték (ő az első meccsen hármat vállalt), sőt, Plézer János is piros lapot kapott a játékvezetőktől, mikor érdeklődött az ítélet felől.

Csakhogy ezen a délutánon nem lehetett kizökkenteni a fiúkat, a meccsen három gólig jutó Landherr Csongor, majd Trombitás Tamás góljával 8-2-re elhúztunk a BVSC-től. Igyekezett a hazai csapat, de mindig volt a Vasasnak válasza, a srácok rendkívül motiváltan mentek bele a mérkőzésbe, és az egyes szituációkba.

Igazából a negyedik negyedben sem volt nagy veszélyben a biztos vezetésünk, ami végül ki is tartott, 13-9-re nyerte a találkozót csapatunk, amely így bejutott a sorozat negyeddöntőjébe.  

Plézer János vezetőedző:
„A párharc történetéhez és az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csoport harmadik csapata, a Fehérvár szombaton visszalépett a hétvégi mérkőzésektől. Minden tiszteletem a fehérváriaké, ugyanakkor ezzel a döntésükkel nagyon nehéz helyzetben hoztak minket, a BVSC-t és igazából mindegyik csapatot. Az ő indulásuk miatt nem volt kiemelés a kupasorozat ezen szakaszában, ha időben jelzik, hogy távolmaradnak, akkor nem kerülhetett volna össze két erősebb együttes a Komjádi Kupa selejtezőjében. Így viszont összekerült, és végül egy nagyon erős BVSC kényszerül most búcsúra. Ettől függetlenül nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a szombati döntetlen után végig vezetve, igazi csapatként győzni a Szőnyi úton, nagyon büszke vagyok a fiúkra és a stábra is, hiszen Szentgyörgyi Krisztián meccselt, miután piros lapot kaptam. Vezéráldozattal is járt a meccs, hiszen rajtam kívül Sélley-Rauscher Domonkos sem lehet ott a következő meccsen, ezt sajnálom. Egyébként is elfogytunk ennek a mérkőzésnek a végére, így mindenki vízbe került a végén. Várjuk a folytatást.”

Makszim Soma, a Vasas játékosa:
"Szerintem nem csak mi, hanem a BVSC is egy egymérkőzéses párharcra készült, ami a Fehérvár visszalépése után egy oda-vissza vágós csatává alakult. Mivel a tegnapi meccs 5-5 lett a Komjádiban, így egy idegenbeli mindent eldöntő meccsre kellett magunkat gyorsan felkészíteni, ami nagyon jól sikerült. Talán még soha nem kezdtünk ilyen elánnal meccset és ezt a jó kezdést, a megszerzett előnyt egész meccsen meg tudtuk tartani. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek és azt, hogy ebben a csapatban mindenkire lehet számítani. A meccs elején többen is kiestünk, cserés kiállítások miatt, de a csapat többi része tökéletesen kezelte a helyzetet, és Jani elvesztése után sem borult fel a rendszer és nagyon fegyelmezetten játszottunk. Gratulálok a csapatnak, nagyon keményen és jól játszottunk mind a két meccsen."

A negyeddöntőket december 21-én és 22-én játsszák.

További eredmények:

Pécs-Eger 13-9
Eger-KSI 12-9
KSI-Pécs 9-12

Továbbjutott a Pécs.

Szeged-UVSE 6-16
Ybl-Szeged 9-8
UVSE-Szeged 19-3

Továbbjutott az UVSE.

FTC-Honvéd 12-7
Miskolc-FTC 17-6
Honvéd-Miskolc 4-13

Továbbjutott a Miskolc.

Tatabánya-Kanizsa 12-9
Kanizsa-Tatabánya 13-12

Továbbjutott a Tatabánya.

Szombathely-Szentes 15-4
Szentes-Szombathely 7-13

Továbbjutott a Szombathely.

Oázis-Debrecen 5-14
Debrecen-Kaposvár – december 11-én játsszák
Kaposvár-Oázis – december 11-én játsszák

OSC-Szolnok 4-9
Szolnok-OSC 13-8

Továbbjutott a Szolnok.


Hirdetések