Dobos Sándor, 2018.11.19. | Vízilabda

Nyert OB I/B-s csapatunk, az országos ifi és serdülőegyüttesünk, valamint a Budapest-bajnokságban induló „kettes” csapatunk is. Összefoglaló.

OB I/B, B csoport, 7. forduló:

Vasas SC–Kaposvári VK 16-7 (5-1, 4-2, 2-0, 5-4)
Gólszerzők:
Steinmetz Á. 3, Bóbis M. 2, Korom T. 2, Hajdu A. 2, Makszim 2, Kistamás, Fekete D., fazekas G., Trombitás, Farkas R., illetve Németh L. 4, Prikádinovics 2, Németh B.

Plézer János vezetőedző:
„Az ember sosem lehet teljesen elégedett, de ez az a meccs volt, ami majdnem tökéletesre sikeredett. Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, végig motivált, összeszedett és elszánt volt a csapat. Az utolsó negyedben már lehetőséget adtam Korom Daninak is a kapuban. Itt már kicsit kiengedtünk, ezért volt a védekezésben néhány hiányosság, de elégedett vagyok a csapattal. A hétvégén nehezebb dolgunk lesz, a Dunakanyar ellen rangadót játszunk.”

Csapatunk jelenleg a 3. helyen áll a csoportban.

Országos Ifjúsági Bajnokság, 7. forduló:

Vasas SC–Budapesti Honvéd SE 13-8 (1-2, 3-5, 4-1, 5-0)
Gólszerzők:
Landherr 4, Magyar B. 4, Kovács M. 3, Pardi 2, illetve Ádám 4, Molnár G. 3, Pásztor

Plézer János vezetőedző:
„Próbálgattunk valamit az elején, de ez nem nagyon működött az elején. 7-4-nél védekezést váltottunk, és onnantól megfordult a játék képe. Le a kalappal a fiúk előtt, nagyon odaadóan játszottak. Az utolsó negyedre már ikszel fordultunk, és ott egy 5-0-s szakaszt produkáltunk, aminek nagyon örültem. Nekünk jött ki most jobban a lépés, gratulálok a csapatnak.”

Csapatunk jelenleg a 7. helyen áll a tabellán.

Országos Serdülő Bajnokság, 7. forduló:

Vasas SC–Budapesti Honvéd SE 10-7 (3-2, 1-2, 2-2, 4-1)
Gólszerzők:
Magyar B. 5, Fótos 3, Mókus B. 2, illetve Kevi 3, Kiss V. 3, Biró

Plézer János vezetőedző (Pálffy Márton eltiltását töltötte a meccs alkalmával):
„Nagyon izgatottan vártam ezt a meccset, ezt a derbit, mert a 2015/16-os szezon óta nem irányítottam csapatot a serdülő-bajnokságban. Elismerésem a srácoknak, nagy élményt okoztak nekem, nekünk. Az előjelek, úgy gondolom, nem nekünk kedveztek, de a fiúk nagy elánnal játszottak, gratulálok a csapatnak Viszont innentől ez a mérce, láthattuk, hogy hogyan játszanak, a hozzánk hasonló csapatok ellen tudnak és kell is győzni a folytatásban.”

Csapatunk jelenleg a 9. helyen áll a bajnokságban.

Országos Gyermek Bajnokság, 7. forduló:

Vasas SC–Budapesti Honvéd SE 3-12 (0-5, 1-3, 1-3, 1-1)
Gólszerzők
: Ragács, Szűcs, Kósi K., illetve Baksa 3, Gergely 3, Gregoryan 3, László, Rácz, Fekete D.

Monostori Attila vezetőedző:
„Ugyanaz történt, amiről legutóbb is beszéltünk: az első két negyedben nem ment a szoros emberfogás, egyértelmű, hogy ezen kell javítani. Nem fordulhat elő mindig, hogy egy meccs első két negyedében megadjuk magunkat, előbb-utóbb javulni fog a hatékonyság, leginkább azért, mert ettől csak jobban mehet a játék a későbbiekben. Túl kell élni az első két negyedet, ehhez az is kell, hogy a gyerekek elhiggyék, hogy meg tudják csinálni, amit megbeszélünk.”

Csapatunk jelenleg a 14. helyen áll a bajnokságban.

Budapesti Serdülő Bajnokság, 3. forduló:

A csoport:

Vasas SC I.–Ybl WPC 7-10 (1-3, 4-1, 0-3, 2-3)
Gólszerzők:
Gábor 2, Mintál 2, Solti, Tihanyi Tóth, Vizi, illetve Bulfoni 5, Oravecz 2, Molnár M. 2, Zalai

B csoport:

A-Híd OSC Újbuda–Vasas SC II. 6-9 (2-1, 1-5, 0-1, 3-2)
Gólszerzők:
Krupp 2, Nyári, Forster, Neubrandt, Jáky, illetve Györke 3, Pop 3, Mónus Máté, Bétéri, Hajdu A.

Szentgyörgyi Krisztián vezetőedző:
„Két csapattal veszünk részt a Budapest-bajnokságban, mindenkinek szeretnénk ugyanis játéklehetőséget biztosítani a korosztályból. A cél mindkét társaságnak az, hogy bejusson a csoport legjobb négy csapata közé. Az A-csoportban az Ybl-lel játszottunk, nem hittem volna, hogy ennyire izgalmas és jó meccset játszunk majd. Ők erősebb csapat, de a félidőben még mi vezettünk, annak ellenére, hogy a csapatkapitányt cserével végleg kiállították. Küzdöttünk, a kapusunk is feljavult, de aztán egy buta hiba miatt újabb játékos esett ki, így végül nyert a hosszabb kispaddal is rendelkező Ybl. Sajnáltam a fiúkat, mert mindent megtettek. A B-csoportban úgymond kötelező volt győzni az OSC kettes csapata ellen, és talán épp emiatt vették kicsit könnyelműbben a fiúk a meccset. Nem forgott ettől függetlenül veszélyben a győzelem, így megvan a második is. A papírforma alapján három győzelem kell a felsőházhoz, ebben bízunk, a Vidám Vízilovakkal december 15-én játszunk.”

A Vasas SC I. két mérkőzést játszva a csoportja 4. helyén áll, a Vasas SC II. a B csoport 2. helyét foglalja el a Budapest-bajnokságban.


Hirdetések