Dobos Sándor, 2018.10.21. | Jégkorong

Bár kétgólos vereséget szenvedett az Erste Liga vasárnapi mérkőzésén csapatunk, végre lelkesen, látványosan és bátran játszott.

Erste Liga, 14. forduló:

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 6-4 (3-1, 1-1, 2-2)
Gyergyószentmiklós, 950 néző, vezette: Csomortani, Csata, Redai, Fehér

Gyergyó: Goryachevskikh
Ezhov, Góga 1 – Kozma, Orbán Sz. – Ferenc Csibi, Nagy Cs. (2) – György, Pál
Pestunov (2), Péter Zs. (1), Veskhutin 1 – Csergő, Vorobyev 2 (2), Tomanek 2 (1) – Benedek, Constantin, Sára (1) – Daradics, Elekes Darabont, Ivácson
Vezetőedző: Vitali Donika

Vasas: Koitmaa
Bálint T., Bukor (1) – Surányi 1, Tornyai – Inglis, Seregély – Varga T.
Csiki 2, Székely-Mádai, Turbucz – Rózsa, Schmál, Szlépka – Bödök (1), Fliszár, Gágyor – Czakó (1), Pápa, Szlama 1
Vezetőedző: Ladányi Balázs

Kiállítások: 18, illetve 36 perc (benne két 10 perces büntetés)


Először játszott a Schiller-Vasas a szezonban az egyik másik újonccal, a Gyergyóval, amely a várakozásokkal ellentétben gyengén kezdte a szezont. Mármint sokan azt gondolták, hogy a korábbi KHL-es tapasztalatokkal bíró orosz légióskontingens hatékonyabban muzsikál majd az Erste Ligában. Igaz, a légiósok mellett fiatal helyi hokisok állnak rendelkezésre, így nyilvánvalóvá vált hamar, hogy nem olyan egyszerű ebből egy megfelelő elegyet összehozni.

Aztán edzőt is váltottak a gyergyóiak, azóta már azért több babér termett nekik, legutóbb pénteken 0-2-ről győzték le a Fehérvári Titánokat, azaz győzelmi élményekkel várhatták a vasárnapi bajnokit. Mi nem, merthogy Brassóban 6-0-ra maradtunk alul. Ladányi Balázs vezetőedző szerint azon a meccsen elég puhányak voltunk, ez vezethetett a nagy arányú vereséghez.

Most nem voltunk puhányak, annak ellenére, hogy négy perccel a kezdés után már 2-0-ra vezetett a hazai csapat. Egy percre sem adta fel a küzdelmet a Schiller-Vasas HC, Csiki Attila még az első harmadban szépített. A második és a harmadik harmadot viszont döntetlenre hozta csapatunk úgy, hogy többször is nyílttá tette a meccset, igyekezetre kényszerítve a Gyergyót.

Az akarat a kiállítások számában is meglátszik, Rózsa István és Schmál Kristóf is 10 perces büntetést kapott, de volt, hogy a harmadik harmadban kettős emberhátrányban voltunk, ki is használták akkor a hazaiak, 4-2 után ezzel lett 5-2.

Csiki Attila és Szlama Dániel góljával lett 5-4, kár, hogy a hazaiak időkérése után szinte azonnal vissza is állt a kétgólos különbség.

A vége 6-4, egészen biztosan jókedvűen telik majd a hazaút, erre a teljesítményre lehet és kell is építeni.

Legközelebb október 26-án, a Vienna Capitals II otthonában játszanak a fiúk.

Ladányi Balázs vezetőedző:

„Az elején kiengedtük a kezünkből a meccset a kiálltásainkkal és az abból kapott gólokkal, amit egy ilyen tapasztalatokkal rendelkező csapat ellen sem lehet megtenni. Minden dicséretet megérdemelnek a srácok, mert 0-3-ról sikerült felállnunk és nehéz pillanatokat szerezni az ellenfélnek. Időt kellett kérniük az egyik harmad közepén, ez minket dicsér. Úgy érzem, a srácok ma jöttek rá, hogy mi az a hozzáállás, ami kell, hogy bárkit meg lehessen szorongatni, vagy verni ebben a ligában. Az elmúlt egy-két hétben talán letértünk erről az útról, bízom benne, hogy a mai napon visszataláltunk rá, és a folytatás olyan lesz, mint a mai.”

Csiki Attila a mérkőzés után:

„Nagyon jó mérkőzés volt, az emberhátrányokat az elején el kellett volna kerüljük, és akkor ez a meccs a miénk lehetett volna. Fel tudtuk venni a versenyt a sok KHL-es játékossal felálló csapattal, amikor 5 az 5 ellen játszottunk, 2-2 lett a vége.”


Hirdetések