Jenkei Dániel, 2018.06.22. | Vívás

Európa-bajnok lett a Szilágyi Áronnal és Szatmári Andrással felálló magyar férfi kardcsapat Újvidéken.
 

Benne volt a levegőben...

Hogy a Szilágyi Áron ötödik helyét leszámítva nem túl fényesen sikerülő egyéni, majd csapatküzdelmek után az újvidéki Eb zárónapján alkothat maradandót a magyar válogatott.

Nagyon kellett a siker, hiszen a Katona Renátával felálló női kard -, valamint a Bányai Zsombort soraiban tudó férfi párbajtőrcsapat csak a hetedik helyen végzett a kontinensviadalon, Szász-Kovács Emesének és a női párbajtőrözőknek pedig a kilencedik pozíció jutott.

No, de van nekünk egy kardcsapatunk, a két vasasos klasszissal, a regnáló olimpiai és világbajnokkal, Szilágyi Áronnal és Szatmári Andrással fémjelezve. És persze ne feledkezzünk meg a társakról, Gémesi Csanádról és Decsi Tamásról sem, akik szintén vaskosan kivették részüket a csütörtöki Európa-bajnoki címből.

A mieink bemelegítésként az ukránokat intézték el, húsztusos különbséggel, és máris az elődöntőbe jutottak.

Itt Románia következett, és ismét végig vezetve, 45:37-el jutott a magyar csapat a fináléba.

Történelmi esély nyílt, 27 éve után lehetett újra Európa-bajnok a férfi kardcsapatunk, és sikerült is élni a lehetőséggel.

Szilágyi(+11) és Szatmári(+5)  klasszishoz méltóan a fináléban vívta a legnagyobbat, így az olaszok sem találták az ellenszert, tökéletes nap után 45:33-as győzelemmel kerültek fel Európa trónjára a vasasos versenyzők.

Minden jó, ha a vége a jó!


fotó: FIE


Hirdetések