Dobos Sándor, 2018.03.04. | Jégkorong

Megnyerte az osztrák juniorbajnokság negyeddöntőjének első mérkőzését idegenben a Market-Vasas, így csütörtökön elődöntőbe juthat.

Erste Bank Young Stars League, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Red Bull Salzburg–Market-Vasas 2-4 (0-1, 1-2, 1-1)
Gólszerző:
Zitz (34., Predan), Pilloni (47., Wallenta, Sinzinger), illetve Czakó B. (20.), Rózsa (37., Bukor, Szlépka), Márkus (40., Csiki, Czakó), Czakó (51., Csiki, Bálint)

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0 a Market-Vasas javára.

Remek sikerrel nyitottuk a rájátszást (fotó: Vasas Attila/archív)

Mindenki a fedélzeten, mondhattuk, hiszen rég látott teljes létszámban állt fel a Vasas csapata a Salzburg elleni idegenbeli negyeddöntőn. Nagyon várták már a fiúk ezt az igazi tétmérkőzést, hiszen egy ideje már csak olyan találkozókon bizonyítottak, amelyek túl sok téttel nem bírtak, tekintve, hogy a playoff-kvalifikációs körben idejekorán behozhatatlan előnyre tettünk szert.

Ahogyan a fiúk fogalmaztak a meccs felvezetéseként, a csapatból sokaknak most van még esélyük arra, hogy utánpótlás szinten valami nagy eredményt érjenek el, így mindent beleadnak majd a siker érdekében. Az ellenfélről még nem esett szó: az osztrák bajnokság negyeddöntőjére a Red Bull Salzburg választotta a Vasast (az első négy helyen végző csapatnak volt arra lehetősége, hogy a másik négy együttes közül válasszon magának ellenfelet), a Fehérvár és a Jesenice sem szeretett volna a mieinkkel meccselni.

Az osztrák kirakatklub juniorcsapatával a szezonban már találkozott a Vasas, akkor 2-0-r nyertek az osztrákok a Jégcentrumban, de akkor több meghatározó játékos sem játszott nálunk. Most igen.

Ennek ellenére a hivatalos jegyzőkönyv alapján négyszer annyi kapuralövéssel állt a Red Bull az első negyedórát követően, Garbacz Máténak volt dolga rendesen. A hatékonysággal ezzel együtt gondjai voltak a hazaiaknak, a Market-Vasas viszont a harmad legvégén ebben a mutatóban konkrét és kézzelfogható módon hagyta le ellenfelét, csapatkapitányunk, Czakó Barna ugyanis megszerezte a vezetést, 0-1!

Örömteli volt, hogy a játékvezetők nem fújták szét a mérkőzést, nem volt tömeges kiállítássorozat a negyeddöntő első felében. A 34. percben egyenlíteni tudott a Salzburg, de csapatunk erejét mutatja, hogy alig három perccel később Rózsa István újra előnyhöz juttatta a mieinket!


Rózsa István is gólt szerzett (fotó: Vasas Attila/archív)

Sőt, sikerült megtoldani az előnyt a 40. percben (megint a legjobb pillanatban), akkor Márkus Balázs rezgette meg Marks Dvorkins kapuját Csiki Attila és Czakó Barna átadása után, 3-1-re vezetett csapatunk az utolsó harmad előtt!

A zárószakaszban mindent egy lapra tett fel a Salzburg, amely a hivatalos statisztika szerint a második harmadban is jóval többet lőtt kapura (16-9). A 47. percben ez góllá érett, Pilloni szépített (2-3), nagyon izgalmas utolsó tíz perc következett.

Hogy ne izguljunk annyira, arról Czakó Barna gólja gondoskodott (4-2 ide az 51. percben), a mérkőzést remek teljesítménnyel és hatékonysággal megnyerte a Market-Vasas, így 1-0-ra vezet a párharcban.

A második mérkőzést március 8-án, 17:40-től rendezik a Vasas Jégcentrumban.

Ladányi Balázs vezetőedző:
„Helyén volt a szívünk és a tökünk is ezen a mérkőzésen. Annak ellenére volt ez így, hogy a kapura lövési arány egy kicsit felborult a jégen. Elég sok olyan emberhátrányunk volt, amikor folyamatosan lőttek kapura, de a portásunk is ott volt, ahol kellett lennie. Nagyon sokat melóztunk azért, hogy ezt a mai meccset be tudjuk húzni, de ez csak egy apró lépés a céljaink eléréséhez. A csütörtöki meccs más lesz, és itt egyébként sem az számít, ki hogyan nyer, csak az, hogy hányszor.”

A további negyeddöntőben:
Villach SV–MAC Budapest 4-3 (1-0, 1-2, 2-1)
ifj. Ocskay Gábor Akadémia–Orli Znojmo 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)
HD Jesenice–Okanagan HK – később  

D.S.


Hirdetések