Jenkei András, 2017.03.12. | Röplabda

A UTE vendégeként remek játékkal zárta az alapszakaszt a Vasas Óbuda, és fejezte be másodikként a bajnokság első etapját.

UTE – Vasas Óbuda 0:3 (-15, -19, -19)
Újpest, 400 néző.

Vezette: Mezei, Halász.

UTE: Ancsin 2, Miklai 10, Nagy V. 3, Dégi 4, Verbanova 8, Headen 7. Csere: Kötél (liberó), Hajós 2, Háfra 4, Bezhandolska 3.
Vezetőedző: Valics György.

Vasas Óbuda: Sklar 16, Szedmák 3, Németh 13, Rountree 18, Hardy 4, Kountoura 3. Csere: Lévai (liberó).
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Az UTE otthonában zárta a magyar bajnokság alapszakaszát női röplabdacsapatunk, a bajnoki döntőig pályaelőnyt biztosító második hely megszerzéséhez mindenképpen győznie kellett a mieinknek a Tungsram csarnokban. A tétnek megfelelően magas hőfokon égve, remekül kezdtük a mérkőzést, Németh Anett egészen kiváló nyitássorozatát zsinórban három ásszal fejelte meg (3:9). Az utóbbi hónapok kimagaslóan legjobb teljesítményét nyújtva magabiztosanan lépkedtünk a szettgyőzelem felé, Tess Rountree gyönyörű blokkját követően, hat pontos előnyünknél kért időt Valics György (13:19). A játszma vége igazi örömjátékot hozott, Németh és Rountree mellett Elena Kountoura is szép megoldásokat választott, könnyedén nyertük az első szettet (15:25, 0:1).


                                                                                    fotó: Vasas Attila

A második játszma elején ismét Németh és Rountree bizonyult húzóembernek, stabil játékkal építettünk ki négy pontos előnyt (6:10). Németh szerváival nem tudott mit kezdeni az UTE, a lila-fehérek dolgát ráadásul az egyre jobban teljesítő Emily Sklar sem könnyítette meg (10:16). Lendületünket egy jó cserével törte meg Valics György, Hajós Aliz nyitássorozatával egy pontra zárkózott ugyanis a hazai csapat (17:18). Egyenlíteni azonban nem tudtak, a végjáték pedig már egyértelműen a mieinké lett, így egy rövid megingást leszámítva újfent jó játékkal húztuk be a szettet (19:25, 0:2).

Lévai Vivien vezérletével a nyitásfogadás és a csapat mezőnyvédekezése is kiválóan működött, ütőink pedig rendkívül hatékonyan fejezték be támadásainkat (4:7). A folytatásban sajnos egyre gyakoribb hibáinkból élt az Újpest, a játszma feléhez érve ki is egyenlítettek a hazaiak (13:13). Ismét meg tudott azonban újulni csapatunk, a Sklar-Németh-Rountree trió ellenállhatatlannak bizonyult, Valics második időkérésekor már újfent tetemes volt az előnyünk (17:21). Az utolsó percek már nem hoztak fordulatot, Kountoura gyönyörű blokkal pontot tett a mérkőzés végére, így a szezon egyik legjobb teljesítményével mindhárom pontot elhoztuk Újpestről (19:25, 0:3).

Győzelmünknek köszönhetően második helyen zártuk a bajnokság alapszakaszát, így a negyeddöntőben a hetedik helyen végző Kaposvárral csap majd össze együttesünk, a párharc az egyik fél második győzelméig tart.

Sarlós Márton    

 


Hirdetések