Jenkei András, 2016.10.14. | Röplabda

Letette névjegyét a megújult Vasas Óbuda, a lányok a Közép-európai Liga első fordulójában magbiztosan győzték le a  jó játékerőt képviselő mariboriakat.

Vasas Óbuda – Nova KBM Branik Maribor 3:1 (18, 22, -18, 22)
Folyondár utca, 150 néző.

Vezette: Haas, Petsche.

Vasas Óbuda: Kountoura 4, Sklar 12, Hardy 7, Rountree 19, Török 13, Szedmák 4. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Németh, Kiss.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Maribor: Milosavljevic 3, Blagne 7, Planinsec 14, Mlakar 8, Sobocan 7, Kaucic 2. Csere: Trlep (liberó), Kosenina 2, Pintar 4.
Vezetőedző: Bruno Najdic.

Remekül kezdte a mérkőzést együttesünk, melyből az előszezon során megszokott kezdőcsapatból hiányzott a hosszabb időre kidőlő Bodovics Hanna, helyét pedig a mindössze tizenöt éves Szedmák Réka vette át (5:1). A Branik Maribor kezdő feladóját nélkülözte, ám a veterán Milosavljevic irányításával is hamar felébredtek, így átvették a vezetést (11:12). Éppen Szedmák pontjaival gyorsan sikerült megfordítani az állást, Elena Kountoura pedig zsinórban hétszer nyithatott (18:12). Az első játszmában azonban nem ők, hanem Tess Rountree vitte a vállán a csapatot, amerikai légiósunk jó játékának köszönhetően pedig be is húzták a lányok az első szettet (25:18, 1:0).

A második játszmát már a Maribor kezdte jobban (4:6), ám Jókay Zoltán gyors időkérését követően csapatkapitányunk, Meredith Hardy nyitássorozatával ismét nálunk volt az előny (11:10). A szlovénok egyre inkább ráéreztek a centerjátékra, Sasa Planinsec pontjaival átvették a vezetést, ám a mieink folyamatosan tapadtak ellenfelükre (20:20). A végjátékban Emily Sklar és Török Kata határozott támadásaival hamar szettlabdához jutottunk, melyet egy óriási szlovén hibának köszönhetően ki is használt csapatunk (25:22, 2:0).

A harmadik szettre is átmentette lendületét együttesünk, ám a játszma feléhez érve kisebb hullámvölgybe kerültünk (12:15). A Maribor kíméletlenül használta ki a hibákat, a sok rontott nyitás, valamint a pontatlan nyitásfogadás megbosszulta magát, szépítettek tehát a vendégek (18:25, 2:1).

A negyedik felvonást álomszerűen kezdte együttesünk, Kountoura remek labdáiból hatékonyan dolgozott a jó napot kifogó Rountree, valamint fiatal szélsőnk, Török Kata is (7:3). Lévai Vivien stabil nyitásfogadása megalapozta csapatunk jó játékát, hat pontos előnyünknél úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés (20:14). Ekkor azonban a Maribor legnagyobb sztárja, az addig kimondottan haloványan játszó, szlovén válogatott Iza Mlakar játékba lendült és felhozta csapatát (21:20). Meredith Hardy gyönyörű támadását követően azonban átlendült együttesünk a holtponton, és végül egy sokáig emlékezetes Vasas-győzelemmel zárult a szezon első mérkőzése (25:22, 3:1).

Sarlós Márton  


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések