Jenkei András, 2016.07.17. | Labdarúgás

A bajnoki rajton, a magabiztosan futballozó Vasas Dunaújvárosban szerzett három pontot az MTK-val szemben.

MTK Budapest - Vasas 0-1 (0-0)
Dunaújváros, 600 néző.

Vezette: Farkas Á.

MTK: Hegedüs – Vadnai, Baki, Vukmir, Poór – Vass Á., Szatmári I., Takács R. (78.) – Gera D., Kanta, Korozmán K., (Katona, 70.) – Nikacs (Hrepka, 61.).
Vezetőedző: Teodoru VasziliszHegedüs

Vasas: Polekszics – Szivacski, Korcsmár, Debreceni, Hangya – Risztevszki, Vida M. – Remili, (Könyves, 76.), Berecz, Ádám, (Kleisz, 86.) – Pavlov (Novák, 86.).
Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerző: Ádám (56. 11-esből)
Sárga lap: Poór (55.), ill. Berecz (5.), Remili (73.)

Michael Oenning tanítványai ott folytatták, ahol tavaly abbahagyták...
Az előző idény záró fordulójában a Vasas Dunaújvárosban, az MTK vendégeként szerzett nagyon fontos három pontot, amivel az első osztályú tagságát is meghosszabbította a csapat. Az új idény nyitó fordulójában megismétlődött a párosítás, ezúttal is a dunaújvárosi stadionban.
A mérkőzést a kék-fehérek kezdték aktívabban, ám viszonylag rövid idő elteltével átvettük az irányítást. Határozott játékunkkal nem igazán tudott mit kezdeni az ellenfél, több lehetőségig is eljutottunk, de a félidő lefújásáig nem sikerült betalálni kapujukba.
A második játékrészből tíz perc telt el, amikor a kapura törő Ádám Martint hátulról akasztották a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt a sértett biztosan értékesítette. A gól felrázta az MTK játékosait, több alkalommal is megkísérelték az egyenlítést, ám a nyáron igazolt Vukasin Polekszics remekül mutatkozott be színeinkben, és hárította a próbálkozásokat.
Idegenbeli győzelemmel kezdtük az NB I 2016/17-es idényét!


Hirdetések