Jenkei Dániel, 2015.11.18. | Röplabda

Az elrontott első játszma után magabiztosan győztük le az MTK-t.

NB I. 7. forduló

Vasas Óbuda – MTK-Budapest 3:1 (-21, 14, 18, 12)
Folyondár utca, 300 néző, Vezette: dr. Árpás, Kiss.

Vasas Óbuda: Sousa 7, Klein 13, Vacsi 8, Miklai 17, Szombathelyi Sz. 8, Hardy 9. Csere: Tóth A. (liberó), Villám. Megbízott vezetőedző: Buday Balázs.

MTK: Lutter L. 1, Józsa 5, Papp O. 5, Kmezic 22, Szűcs 8, Hackl 3. Csere: Nagy F. (liberó), Cicic, Török, Ludmán, Kilyénfalvi. Vezetőedző: Hollósy László.

Indiszponált játékkal kezdtük a mérkőzést, csapatunk nyitásfogadása ezúttal sem működött megfelelően, így az MTK könnyedén épített ki hétpontos előnyt. Pully Klein vezérletével a folytatásban kétszer is közel kerültünk az egyenlítéshez, ám a kulcspillanatokban elrontott nyitások megpecsételték sorsunkat, a vendégek nyerték tehát az első játszmát (21:25, 0:1).

A második szettre mintha egy másik Vasas Óbuda jött volna ki, az első perctől kezdve koncentráltan és jól röplabdáztak a lányok. Miklai Zsanett és Szombathelyi Szandra is magára talált, a szett derekán Hollósy László már második időkérési lehetőségét volt kénytelen kihasználni (12:7). Az MTK Kmezic erőteljes támadásaival zárkózni tudott, ám Buday Balázs jó érzékkel kért időt (17:13), és innentől kezdve már csak egyetlen pontra tellett a vendégek erejéből (25:14, 1:1).

A harmadik játszma kiegyenlített küzdelmet hozott, Miklai és Kmezic ütőpárbaja folytatódott, a csapatok fej-fej mellett haladtak (11:11). Néhány rossz hazai megoldásnak köszönhetően három ponttal meglépett az MTK, majd 16:18-as állásnál Vacsi Evelin forgott a nyitósarokba. Válogatott centerünk ihletett formában szervált, a játszma végéig zsinórban kilencszer nyithatott, remek teljesítményének köszönhetően egyetlen szettre kerültünk a három ponttól (25:18, 2:1).

A negyedik szett elejét ismét megnyomta csapatunk, Sousa szépen osztogatott, ütőink pedig kihasználták az adódó lehetőségeket. Kmezic meccsben tartotta a vendégeket, ám a négy-öt pontos előnyünk állandósulni látszott. Egy újabb kiváló nyitássorozattal azonban – ezúttal Szombathelyi Szandra szerválhatott zsinórban hétszer – a vártnál hamarabb eldöntötte csapatunk a mérkőzést, és nagyon fontos győzelmet aratott a jó erőkből álló MTK-Budapest ellen (25:12, 3:1).


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések