Jenkei András, 2015.10.07. | Vízilabda

A bajnokság második fordulójában a debrecenieket is felülmúlták a VasasPlaket vízilabdázói.

VasasPlaket – Debreceni VSE 9-8 (3-2, 2-2, 3-3, 1-1) 
Laky Károly uszoda, 120 néző.

Vezette: Kun, Marjay.

Vasas: Jónás – Mészáros Cs., Sarics 1, Takács B., Steinmetz Á. 1, Bóbis 4, Gyárfás 1. Csere: Várnai, Hőna 1, Simon H., Burián, Bencz 1. Edző: Földi László

Debrecen: Lévai – Szőke 3, Kállay 2, Süveges 1, Kincses, Babay, Mora 2. Csere: Pataki, Smitula, Halek, Kuncz, Müller, Hoppál. Edző: Varga Tamás

Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 7/4.
Gól – ötméteresből: 3/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Burián (31. perc)

Jól kezdte a mérkőzést Földi László együttese, elsősorban Bóbis Máté keze sült az elején, így a második negyedben már számottevő, 5-2-es Vasas-vezetés állt a táblán. Eközben Jónás György magabiztosan állta a debreceni lövéseket, mégis illúzió lett volna azt gondolni, hogy már megvan a meccs és nem jön közbe semmiféle hullámvölgy.

Ez a bizonyos lejtmenet egy kihagyott büntetőnk után kezdődött, Varga Tamás együttese pedig olyannyira magára talált, hogy viszonylag gyorsan megfordította a mérkőzést (6-7). A történtek után Földi László szokása szerint nem kímélte az ásványvizes palackokat, a dörgedelmek pedig hatásosnak bizonyultak, hiszen a mi találataink jöttek, Saric ötméteres-góljával a harmadik negyed végén ismét nálunk volt az előny (8-7).

Az utolsó negyedet a fiatal Bencz Rolf nyitotta egy fórgóllal, a DVSE erre pedig már csak egyszer tudott válaszolni, igaz izgulnivalónk így is maradt, hiszen az utolsó másodpercekben egy időkérés után az egyenlítésért támadtak a vendégek, de a blokkunk a helyén volt, így egy fontos meccsen 9-8-ra győztünk.

Folytatás már rögtön ma este a bivalyerős OSC otthonában.

Földi László, vezetőedző:
- Jó kis meccset játszottunk, izgalomban és szép megoldásokban nem volt hiány, szerintem nem bánta meg, aki kijött a Szőnyi útra. Maga a helyszín nekünk is új volt, hiszen a meccs előtt még edzeni sem volt lehetőség ebben az uszodában.  A győzelem megmutatta, hogy jó irányba indult el a csapat, de ha tenisznyelven akarok fogalmazni, akkor elkövettünk jó néhány ki nem kényszerített hibát, amivel felhoztuk a Debrecent. Az például óriási luxus, hogy egy kihagyott ötméteres után akciógólt kapunk…
Persze minél többet játszunk együtt, annál kevesebb ilyen probléma merül majd fel, és érdemes azt is hozzátenni, hogy Delgado hiányában még mindig eggyel kevesebben vagyunk.

Ma este az OSC vár ránk, én személy szerint nem értek egyet azzal, hogy felszabadultak lehetünk, mert ha így lesz, akkor nagyon nagy zakót fogunk kapni. Terveim szerint a fiatalabbak jutnak majd több szerephez, hogy szokják az ilyen erősségű csapatok elleni éles meccseket.

Az OB I "B" csoportjának az állása:

1. FTC-PQS Waterpolo 2 2 31–18 6
2. A-HID OSC  2 2 23–10 6
3. Debreceni VSE 3 2 1 28–18 6
4. VasasPlaket 2 2 23–16 6
5. Racionet Honvéd 2 1 1 15–20 3
6. UVSE Hunguest-H 2 2 15–20 0
7. PVSK 2 2 19–28 0
8. KSI SE 3 3 18–42 0

Hirdetések