, 2014.11.03. | Vízilabda

Vasárnap délelőtt utánpótlás csapataink rangadókat játszottak az UVSE korosztályos együttesei ellen. A mérleg nem túl rózsás, mindhárom korosztályos csapatunk vereséget szenvedett a jobb erőkből álló vendégektől.

Vasas – UVSE 6-20 (1-2, 2-5, 2-8, 1-5)

A Vasas gólszerzői: Vági János Dániel 2, Sárközi Viktor 2, Sóvári Gergely 2

Fodor Rajmund értékelése:
Az egyesület jóvoltából Szarvason, minden igényt kielégítő körülmények között edzőtáborozhattunk az őszi szünetben. A társaság mind a parton mind a vízben előrelépett, jól érezték magukat, annak ellenére, hogy kemény edzésmunkát végeztettem velük.

Az UVSE ellen nem számíthattam három kulcsjátékosomra eltiltás valamint sérülések miatt. Úgy gondolom, hogy az eredmény nem reális, a két csapat között nincs ekkora különbség. Helyenként indiszponáltan játszottunk, taktikai hibákat vétettünk rengeget gólt kaptunk lefordulásból. Készülünk tovább, bízom benne, hogy tavasszal a mérkőzés visszavágóján már sokkal szorosabb mérkőzést fogunk játszani komplett kerettel.

A hibák javítására nincs sok idő, mert a következő mérkőzésünk is rangadó lesz Debrecenben. Nagyon várjuk már a találkozót, nekünk ezeket a típusú meccseket kell megnyernünk, nem az UVSE ellenit. Persze a vasárnapi meccsünkön sem feltartott kézzel szálltunk vízbe, de egyelőre itt tartunk. A meccs arra jó volt, hogy a fiúk lássák hova kell még fejlődniük ahhoz, hogy a legjobbak lehessenek.  


Vasas – UVSE 6-15 (2-4, 1-2, 3-2, 0-7)

A Vasas gólszerzői: Bencz Rolf 2, Fodor Richárd 1, Fazekas Gergő 1, Vincze Balázs Zsolt 1, Péter Levente 1

Plézer János értékelése:
- Az őszi szünetben Debrecenben egy hétig edzőtáboroztunk, ahol az edzések mellett helyi csapatokkal tudtunk mérkőzéseket játszani. A távbor mind a csapatépítés mind a játék szempontjából is hasznos volt. 

A vasárnapi UVSE elleni rangadón a mérkőzés elején mentális gondokkal küzdöttünk, nem pörögtünk eléggé. Ziccereket, büntetőket hibáztunk el, ezeket pedig az UVSE könyörtelenül kihasználta és második negyedben már háromgólos előnyre tudott szert tenni. A harmadik negyed után 6-8-as állással fordultunk, de ahelyett, hogy felzárkóztunk volna újabb két gólt kaptunk. A négygólos hátrányban a fiatalabb cserejátékosokat küldtem be, mert azt szerettem volna, ha mindenki játszik és tapasztalatot szerez a bajnokság legerősebb csapata ellen. Az utolsó negyedre mind fejben mind fizikálisan elfáradtunk.A végeredmény nem reális, három negyedig úgy érzem pariban voltunk, szerencsével talán szorosabb is lehetett volna a mérkőzés. Látom azokat a korlátokat, amiken még át kell lépnünk a sikeresebb szereplés érdekében, ezeket a jövőben mindenféleképpen ki kell javítanunk. A valósághoz az is hozzátartozik, hogy idén még nem volt olyan mérkőzésünk, ahol a legerősebb csapatot küldhettem volna vízbe, hiszen a sérülések nem kerültek el minket, kulcsjátékosaim közül ketten is sérüléssel küzdenek.


Vasas – UVSE 10-13 (3-3, 1-2, 3-4, 3-4)

A Vasas gólszerzői: Konarik Ákos 3, Péter Levente 3, Kállay Kristóf 2, Csorba Tamás 1, Oszlánszky Gergő 1

Dodog Szabolcs értékelése:
Először is gratulálok a csapatomnak, mert az eddigi legjobb meccsünket játszottuk. Úgy érzem elindultunk felfelé, kezd összeállni a csapat. Jól küzdöttünk, kár az utolsó negyedért. A végére teljesen elfáradtunk fejben, kapkodva és hibát-hibára halmoztunk, amiből az ellenfél gólokat tudott szerezni és eldöntötte a mérkőzés sorsát. Vasárnap újabb rangadó vár ránk, hiszen a bajnoki éllovas, Debrecen otthonába látogatunk el.


Hirdetések