2012.09.29. | Vízilabda
A Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Komjádiban, a TEVA-Vasas fölényes, hatgólos győzelmet aratott Honvéd felett.

TEVA-Vasas - Groupama Honvéd 11:5 (3:0, 0:3, 4:1, 4:1)
Komjádi uszoda, 700 néző
Vezette: Juhász, Fekete

TEVA -Vasas: Nagy V. - Brguljan 1, Katonás 3, Vámos 3, Oeler, Takács B., Hárai, csere: Csapó M. 2, Fazekas 1, Angyal 1, Hőna, Vereczkey, dr. Steinmetz Á.
Vezetőedző: Földi László

Honvéd: Gergely - Mátyás 1, dr. Hangody Gy. 1, dr. Kiss G. 1, Kovács P., dr. Steinmetz B.,  dr. Hangody P., csere: Tóth B. 2, Boros, Jávor, Jakab, Csapó B.
Vezetőedző: Vad Lajos

emberelőny: 6/1 ill.: 8/1

A Komjádiban német idegenlégiósunk, Moritz Oeler magabiztos labdalehozatalával startolt az új szezon. Ezután rövid ideig csak kóstolgatták egymást a csapatok, majd három percen belül, szép akkurátusan, jobbról kezdve, középről folytatva, majd baloldalon befejezve, Katonás, Angyal és Vámos egyaránt távolról vette be Gergely kapuját.

A második negyed három és fél perces gólcsenddel indult, a végén pedig azt gondoltuk, hogy tőlünk bizony ez mind a nyolc percen át kitarthatott volna. A Honvéd ugyanis apró találatokkal lefaragta hátrányát és így döntetlennel mentek a nagyszünetre a csapatok.

A folytatásban aztán játékosaink egy-kettőre jelezték, hogy nem akarnak izgalmakat holnap a Kőér utcában. Vámos ezúttal középről adta meg a jelt, a negyed közepén pedig már megnyugtató négygólos előnyt mutatott az eredményjelző. A záró játékrészben sem lassítottunk, közelről, távolról egyaránt eredményesnek bizonyultunk, Vámos Marci harmadik gólja után pedig méltán zúgott a diadalmas kórus: „csak a Vasas mindörökké….”




                                                                                                fotó: Doba István

 


Hirdetések