2012.09.23. | Vízilabda
A Theodora Magyar Kupa hétvégi pécsi csoportselejtezőjében százszázalékos mérleggel végzett az élen a TEVA-Vasas csapata.

Újjáalakult csapatunk számra kötelező feladatnak tűnt a továbbjutás. Földi László tanítványai nem is borítottak papírformát, még a legerősebbnek tűnő ellenfelet, a Debrecent is fölényesen hét góllal múlták felül, és vívták ki a negyeddöntőzés jogát.

Katonás Gergely, csapatkapitány:
- Hosszabb utazás után, némileg fáradtan kezdtünk szombat reggel az UVSE ellen. Emiatt védekezésben kicsit többet hibáztunk, és több gólt kaptunk a tervezettnél, az elvárt, magabiztos siker viszont megszületett. A nap második mérkőzésén én a pécsiektől személy szerint kicsit nagyobb ellenállást vártam, de az is lehet, hogy a mi jobb védekezésünk miatt tűntek erőtlenebbnek.
Ma pedig jött a Debrecen elleni meccs, aminek már nem volt komoly tétje, ennek ellenére érett, okos és meggyőző játékot mutattunk, amiért külön dicséret illeti a fiatalokat. Az új légiósunk, Moritz Oeler is egyre jobban beilleszkedik, látszik, hogy érti a játékunkat, nagyon nagy hasznára lesz a csapatnak.
Az ellenfél egyébként ütésért kapott egy négyperces kiállítást, ami nem volt túl örvendetes, de összességében kifejezetten elégedett vagyok, ha másért nem, a presztízs miatt nagy értéke van egy ilyen győzelmeknek.
Ebben a szezonban vagyok először csapatkapitány, eddig csak helyettes voltam. A felelősség nem nagyobb, mint eddig, de az biztos, hogy taktikailag és a játék irányításában nagyobb szerep hárul rám.

TEVA-Vasas – UVSE 17–8 (4-1, 1-1, 8-4, 4-2)
Nagy V., Barabás – Brguljan 2, Csapó 2, Katonás 2, Fazekas 1, Angyal 1, Hárai 1, Vámos 3, Hőna 1, Takács B., Steinmetz Á. 1, Manhercz 3.

TEVA-Vasas – Pécs 16-7 (5-1, 4-3, 4-1, 3-2)
Nagy V. – Brguljan 1, Csapó 1, Katonás 1, Fazekas 1, Angyal 3, Hárai 3, Vámos 2, Hőna, Oeler 2, Takács B. 1, Steinmetz Á., Manhercz 1.

TEVA-Vasas – Debrecen 12-5( 2-1, 2-1, 5-1, 3-2 )
Barabás – Brguljan 1, Csapó 2, Katonás, Fazekas 2, Angyal, Hárai 2, Vámos 2, Vereczkey, Hőna, Oeler 1, Takács B., Steinmetz Á. 2.


Hirdetések