Nagy Dániel, 2023.01.08. | Röplabda

Az óév utolsó hónapjában is bőven várt feladat klubunk utánpótláscsapataira; lássuk az edzők decemberi értékeléseit!

U12 I. osztály (edzők: Deák Ferenc és Tormási Orsolya) 

Edzői értékelő: a tabella elején lévő BRSE nálunk sokkal előrébb tart, és sajnos nem jöttek elő azok a játékelemek, amiket már megtanultunk. A SZOSI ellen meglepetésre sokkal összeszedettebben játszottunk, kevesebbet hibáztunk, mint az ellenfél, ennek köszönhetően megnyertük az első szettet! A folyttásban kijött a két csapat közötti magasságbeli fölény, és fejben is elfáradtunk. Köszönjük Soós Gábornak az edzősködést, hogy segítette a csapatunkat.

Vasas A–BRSE kék 0:3

Vasas A–Szosi A 1:2

A másik együttesünk Nyíregyházára utazott. A döntő szettben tíz ponttal győztük le a hazaiakat. Az MTK elleni meccs nagyon szoros és kiélezett volt, és egy hajszálon múlt, hogy a második szettben kiegyenlített ellenfelünk. A döntő szettben mi hibáztunk többet, fáradtan fejeztük be a meccset.

Nyíregyháza–Vasas B 1:2

MTK fehér–Vasas B 2:1


U13 Piros (edző: Bartha Kristóf)

Edzői értékelő: a hónap közepén meghívásos tornán vettünk részt Nyíregyházán, ahol két csapattal indultunk. A B-csoportban a lányok az első, az A-ban a második helyet szerezték meg. Nagyon jó volt tapasztalatszerzés szempontjából ez a torna, kiváló játéklehetőséget biztosított a játékosoknak. Csíkos Dorka és Gulyás Zsófi teljesítményét külön is elismerték! Pár nappal később az országos minibajnokság középszakaszában előbb a Kecskemét, majd a Kaposvár ellen győztünk. 

KESI A–Vasas Piros 0:3

Vasas Piros–KASI Sárga 3:0


U13 II. osztály (edző: Fazekas Szilvia)

Edzői értékelő: decemberben az Emericus és a Kertváros csapatait fogadtuk a Folyondár utcában az év utolsó meccsein. Sajnos betegségek nehezítették a felkészülést, de így is sikerült remek teljesítménnyel mindkét meccset megnyernünk. Gratulálok a lányoknak, kezd látszani a saját játékunk. Folytatás Januárban!

Vasas Kék–KSE Sárga 2:1

Vasas Kék–Emericus A 3:0


U15 I. osztály (edzők: Szappanos Máté és Koltai Csanád)

Edzői értékelő: a középszakasz első fordulójában, a Gödöllő ellen megilletődötten kezdtük a mérkőzést, sok ki nem kényszerített hibával, amire rá is ment az első játszma. A második szettől kezdve ritmust váltottunk, és precízebb alapjátékkal sikerült megfordítani a mérkőzést. A második összecsapásunkon magabiztos győzelmet arattunk, jó színvonalú játékkal.

Vasas Piros–Gödöllő 3:1

Vasas Piros–Nyíregyháza 3:0


U15 OGYB I.osztály (edző: Deák Ferenc)

Edzői értékelő: fej-fej mellett haladtunk az első négy szettben a szolnokiakkal. Felváltva nyertük a szetteket, ki-ki meccset játszottunk velük. A döntő szettben mi akartuk jobban a győzelmet, és így megnyertük az első mérkőzésünket az élvonalban! A Szombathely elleni mérkőzésünk végeredménye sima vereséget mutat, ám egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzésen; szoros szettekben dőlt el a találkozó.

Sok hiányzónk volt, ami megnehezítette a dolgunkat; U13-as játékosok is szerepeltek a meccseken, akik szintén helytálltak. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hogy az alapszakasz második helyezettjét is megszorongattuk, hiányos kerettel ilyen szép eredményeket értünk el.

Vasas Kék–Szolnoki SPC Kék 3:2

Szosi A–Vasas Kék 3:0


U15 OGYB II. osztály (edző: Németh Szabolcs)

Edzői értékelő: megkezdődött a rájátszás. Nagy reményekkel készültünk az első fordulóra, hiszen a feljutó VESC, illetve a KASI csapata ellen léptünk pályára. Elmaradt az erős kezdés, amire készültünk, a VESC együttese gyakorlatilag lejátszott minket. Kijelenthető, hogy fizikális fölényben voltak. Igyekeztünk stabil alapjátékot nyújtani, amivel sikerülhetett volna elbizonytalanítani őket, azonban ez nem jött össze. Ezt követően a kaposváriak ellen léptünk pályára: parázs mérkőzés alakult ki, az első két szettet követően 1:1 volt az állás, majd a következőben egy rövidzárlat következtében csúnyán alulmaradtunk. A negyedik szettben szépen küzdöttek a lányok, azonban ellenfelünk lendülete kitartott, így alulmaradtunk. Szakmai szemmel nézve a legfőbb változást az egyfős blokkról a duplára való fokozatos átállás jelenti a csapatunk taktikájában. A többi játékelemben igyekszünk lépést tartani a bajnokság színvonalával. 

Vasas Fehér–VESC Fehér 0:3

Vasas Fehér–KASI Sárga 1:3


U17 I. osztály (edzők: Szappanos Máté és Németh Szabolcs)

Edzői értékelő: két kemény mérkőzéssel zártuk 2022-t. Sikerült visszavágni a Balatonfürednek az első körben elszenvedett vereségért. Nagyon kiélezett , szoros szetteket játszottunk, 2:0-s hátrányból sikerült fordítani. Nagy tartás küzdeni akarás és hit volt a csapatban! Győzelmünk értéket növeli, hogy U15-ös csapattal tudtunk győzni az idősebb és kimondottan erős Füred ellen. Sikerült a második mérkőzésre is átmenteni a lendületet, így győzelemmel zártuk az évet.

Vasas Piros–Szent Benedek Balatonfüred 3:2

Vasas Piros–UTE 3:1


U17 II. osztály (edző: Gintner Domonkos)

Edzői értékelő: decemberben a középszakasz első fordulójára készültünk komoly esélyekkel. Ismétlem magamat: a csapatban strukturális változások következtek be. A fordulóra sajnos nem volt időnk váltani, így két vereséggel zártuk az évet. A TRSE ellen szorosabb meccset játszottunk, mint a szezon elején, ami a lányokat dicséri. Sajnos elfogytunk a második mérkőzésre, és csere híján nem tudtuk hozni a kötelezőt. Ennek ellenére a lányok kimagasló teljesítményt nyújtottak, le a kalappal a csapat előtt.

Vasas B–TRSE 2:3

Vasas B–SZBRA 0:3


U20 I. osztály (edzők: Halász Márta és Soós Gábor)

Edzői értékelő: a középszakasz első tornáján nem volt könnyű dolgunk. Az UTE és a BRSE csapatai ellen léptünk pályára. Volt miből készülni a két ellenfél ellen, egyszer már játszottunk velük az ősszel. Az UTE ellen nagy elánnal kezdtek a lányok. Hullámzó volt ugyan a játék, de már látszottak a tudatos támadások, és a blokkunk is jobban összeállt. A második szettben nagyon kiélezett volt a csata, és egy játékvezetői hiba miatt nem sikerült a szett győzelem. A BRSE ellen más felállásban kellett játszanunk, és sajnos a sérülések most sem kerültek el bennünket. Az eredmény nem tükrözi a küzdelmet, sok jó labdamenetet és védekezési bravúrt sikerült bemutatni, de végül itt sem jött össze a siker. A sánc javítása és a centertámadásunk hatékonyabbá tétele lesz a következő időszak feladata. 

Vasas–UTE 0:3

Vasas–BRSE 0:3


Hirdetések