Jenkei Dániel, 2023.01.05. | Klub

Wágner Róbertné Maya és Dr. Jákó János a budapesti brazil nagykövetségen nyilvánítottak részvétet a Vasas család nevében Susan Kleebank nagykövet-assszonynak a legendás Pelé halálát követően.

Éppen egy hete, 2022. december 29-én lett szegényebb a sportvilág az egyetemes labdarúgás talán legnagyobbjával, akkor hunyt el ugyanis Edson Arantes do Nascimento, vagy ahogy mindenki ismeri, Pelé.

A háromszoros világbajnok brazil legenda csodás pályafutását számtalanszor felidézték az elmúlt napokban, arra pedig igazán büszkék lehetünk, hogy a magyar sportsajtóban a Vasassal való kapcsolódások is helyet kaptak a megemlékezések során. A legemlékezetesebb történetek mindenképpen a chilei Hexagonal-kupához kötődnek, amikor is Pelé a Santos színeiben lépett pályára a Vasas ellen, esténként pedig a mieinkkel mulatta az időt.

Chilében született az a fotó is, amin Pelé és Farkas János látható, és amelyet az Illovszky-stadion avatójára készülve eljuttattunk anno a brazil klasszisnak, aki dedikálta is a képet.

Ebben akkor nagy segítséget nyújtott a budapesti brazil nagykövetség, így nem véletlen, hogy a Vasas Sport Club múltját kutató Wágner Róbertné Maya kezdeményezésére és részvételével a Vasas család is követségen nyilvánított részvétet csütörtök délután.
 


fotó: MTI

 

Dr. Jákó János a nagykövet-asszonynak, Susan Kleebanknak adta át Markovits László rövid levelét a Vasas család nevében. Tiszteletbeli elnökünk az esemény után pedig igencsak találóan megjegyezte: Pelé nagy futballista volt, talán a legnagyobb, de ott a Hexagonálon Farkas Jancsi még nála is jobb volt...

Nyugodjon békében, Pelé, emlékét a Vasas család is megőrzi.


Hirdetések