Nagy Dániel, 2022.12.20. | Röplabda

Az álomszerű kedzés után sajnos nem sikerült megtartani a kétszettes előnyt a lengyel Developres Rzeszów elleni BL-meccsen, ám így is pontszerzéssel búcsúztunk 2022-től.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 2. FORDULÓ
VASAS ÓBUDA–DEVELOPRES RZESZÓW 2:3 (20, 26, -20, -20, -9)

Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont, 400 néző. Vezette: Dobrev (bolgár), Zulfugarov (azeri)
Vasas: Török 7, Papp O. 6, Bannister 19, Fricova 22, Abdulazimova 7, Skrypak 5. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi 2, Fábián, Jámbor, Boyko 3, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos
Rzeszów: Wenerska 6, Kalandadze 14, Jurczyk 15, Orvosova 5, Blagojevic 19, Centka 3. Csere: Szczyglowska, Przybyla (liberók), Rapacz 15, Binczycka, Szlagowska 4, Obiala 7. Vezetőedző: Stéphane Antiga


Az év utolsó összecsapása várt röplabdacsapatunkra kedd este a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontban, ráadásul nem is akármilyen: a lengyel élvonalbeli bajnokság egyik legjobbja, a Developres Rzeszów látogatott hozzánk a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

A meccs legelejétől szorosan alakult a forgatókönyv, az első szett közepéig egyik csapat sem tudott elhúzni két pontnál többel. A folytatásban a vasasos lányoknak sikerült ellépniük, többször is volt négy egység az együttesek között, a legnagyobb különbség viszont a játszma legvégén alakult ki, szerencsére a mi javunkra: 24–19-nél már nem volt kérdés, hogy a miénk lesz a szett, be is húztuk (25–20).

A második játszma hasonlóan szorosan alakult, aminek egészen a legvégéig a lengyelek röplabdázhattak előnyből. A csapatunk azonban a legjobbkor vette át a vezetést, először 25–25 után, nem sokkal később pedig már 2:0 volt olvasható az eredményjelzőn.

Sajnos nem tudtuk folytatni ezt az extra teljesítményt, a harmadik és a negyedik szettet is öt ponttal nyerték meg a vendégek, így döntő játszma következett, ami az előző kettőhöz hasonlóan zajlott. A lengyelek hamar elhúztak, és nem adták ki a kezükből az előnyt; a második szezonbeli BL-meccsünkön is alulmaradtunk, ám most sokkal szorosabb küzdelemben, bravúros pontot szerezve.
 


 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így nyilatkozott a találkozó után a Vasas Óbuda honlapjának:
– Ez volt az eddigi legnehezebb meccsünk a szezon során, nem találkoztunk eddig ilyen blokkokkal. Keményen harcoltunk, és bár megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, így is büszke vagyok a csapatomra. A vereség miatt persze szomorúak vagyunk, de építkeznünk kell ebből a mérkőzésből is, és le kell szűrnünk a tapasztalatokat. Most egy kicsit pihenünk, aztán készülünk a Mulhouse elleni összecsapásra. Mindenkinek kellemes ünnepeket kívánok!


Hirdetések