Gy. Szabó Csilla, 2022.12.18. | Kosárlabda

A második negyedet leszámítva, a Csata magabiztosan irányította a mérkőzést, s ez bőven elég volt a győzelmükhöz. Akadémistáink sem a védekezésben, sem a támadásban nem tudták akaratukat érvényesíteni. 

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 12. forduló.
Ludovika Csata
− Vasas Akadémia 72-57 (21-13, 16-19, 19-12, 16-13)

Csata: Horváth (13/12), Barnai (10), Czank (14/6), Fuehring (20/6), Toman. Csere:  Szabó (5/3), Gyöngyösi (7/3), Boros (3), Gábor, Jáhni.

Vasas: Papp (16/9), Nunn (15), Tóth (4), Madár E. (5), Smailbegovic (11). Csere: Szerencsés (3), Budácsik (3/3), Madár K., Salamon, Van Rijs D.


Az egy héttel ezelőtt, Szigetszentmiklóson elszenvedett fájdalmas vereséget követően, a Ludovika-Csata ellen szerettek volna javítani akadémistáink. Bizakodásra adott okot, hogy az idénynyitó pasaréti meccsen két ponttal sikerült megvernünk Tursics Krisztián tanítványait, akik az egyik legnagyobb riválisunknak számítanak a női élvonalban.

A találkozót a hazaiak kosara indította, amelyre Katarina Nunn válaszolt. A folytatás azonban a csatásoknak sikerült jobban, a negyedik percben, már nyolc ponttal vezettek (11-3). Papp Klaudia és Tóth Orsolya kosaraival sikerült szépítenünk, ám ismét a házigazdák percei következtek, akik tizenkét pontosra növelték előnyüket. De ezen nem is lehet csodálkozni, hiszen három percen keresztül nem tudtunk kosarat dobni. A negyed végén Budácsik Dorottya triplája és Smailbegovic Nadia duplája révén zárkóztunk fel nyolc pontra.

A második negyedben az előzőnél kiegyenlítettebb csata alakult ki, a 15. perctől módszeresen kezdtük ledolgozni a hátrányunkat, és a 18.-ra Madár Eszter révén sikerült is egyetlen pontra megközelítenünk a Csatát. A nagy szünetre végül ötpontos hátránnyal vonulhattunk.

A harmadik játékrészben sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, ám a végén jobban összpontosítottak a hazaiak és tizenkét pontra növelték előnyüket.

A hajrában mi voltunk elsőként eredményesek Smailbegovic kosara révén, ám nagyon gyorsan jött a válasz, a Csata pedig láthatóan egyre magabiztosabban tartotta kezében a mérkőzés sorsát. A végén tizenöt ponttal nyerték a találkozót.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Két hete nem edzünk megfelelően, láthatóan vannak problémáink. Alacsony volt az energiaszintünk a kezdésnél, aminek meg is lett a következménye. Ellenfelünk a kilenc támadó lepattanóját jól használta fel, hiszen tizenhét pontot dobott belőle. Mi ennél majdnem tízzel többet szedtünk le a Csata palánkja alatt, de csak kilenc pontot értünk el belőle. Emellett több dudaszós hármast is kaptunk. Meg kell próbálnunk minél hamarabb felállni ebből a helyzetből.

Smailbegovic Nadia, a Vasas Akadémia játékosa:

„A játékunk legfontosabb eleme a megfelelő energiaszint. Ez ma hiányzott, és a védekezésünk sem működött megfelelően. A második negyedben visszajöttünk ugyan, de utána ismét a korábbi alacsonyabb energiaszinten játszottunk. Egyszerű szituációkban hibáztunk és a csapaton belüli kommunikáció sem volt elégséges, amiből könnyű kosarakat szerzett a Csata. Ez sajnos nagyon lehúzott bennünket.

Fotók: hunbasket


Hirdetések