Jenkei Dániel, 2022.12.18. | Vívás

A Vasas SC vívói a csapatversenyek során lekopírozták az egy nappal korábbi mérlegüket: a női kardcsapatunk bajnok lett, a férfi kardozóknál és párbajtőrözőknél pedig bronzéremnek örülhettünk.

Már a délelőtt folyamán bőven lehetett ok Vasas-örömre a Gerevich-sportcsarnokban, hiszen női kardozóink a világbajnok Katona Renáta vezérletével megvédték tavalyi csapatbajnoki címüket.

Reni mellett két Vasas-tehetség, Spiesz Anna és Bognár Liza, valamint Záhonyi Petra alkotta az aranynégyest, amely rendkívül magabiztosan menetelt előre körről körre a verseny során, hogy aztán a döntőben a debrecenieket múlják felül, gyakorlatilag végig vezetve.

A remek összhangot találó versenyzőink mellett szóljon az elismerés a vasasos edzőknek, Dr. Boros Györgynek, Kósa Miklósnak és Sárközi Gergelynek is. Ahogy tavaly, úgy most is erőn felüli, nagyon szép eredmény ez a bajnoki arany.
 


Kicsit árnyalta az összképet, hogy a nap legnagyobb meglepetése is Vasas-vívókhoz fűződött, ám ennek nem igazán tudtunk örülni, hiszen férfi párbajtőrben a Vasas első csapata általános megrökönyödésre a legjobb tizenhat között kikapott. 

A Nagy Dávid, Koch Máté, Bányai Zsombor, Buta Levente négyes a legesélyesebb csapatunk volt előzetesen, ám van ilyen is a vívásban, mi pedig nem tehetünk mást, mint gratulálunk a Honvéd Szondi csapatának.

No meg a saját második gárdánknak, a Vasas II-nek, hiszen a fiatalok kitettek magukért, és a végső győztes Honvédot is megszorongatva, végül egy bronzéremmel "mentették meg" a piros-kék becsületet. Jár az elismerés Csabai Máténak, Fenyvesi Csabának, Kulcsár Viktornak és Hamilton-Meike Jonathánnak ezért.
 



Szintén igencsak fiatal vasasos csapat szerzett szép bronzérmet a férfi kardozóknál. Szilágyi Áron hiányában Rabb Krisztián a legifjabb tagból előrelépett igazi húzóemberré, az MTK elleni elődöntő hajrájában pedig kis híján csodát tett a világbajnok Szatmári András ellen. A bronzmeccset viszont így is sikerült behúzni a KVSE ellen. A csapat további tagjai: Bíró Huba, Nagy Martin, és Vigh Benedek voltak.
 


Női párbajtőrben jelen pillanatban kevésbé lehetnek vérmes reményeink, de fiatal csapatunk küzdött becsülettel,  végül a Balogh Bella, Fekete Bosziljka, Frankó Kata, Lipthay Hanna négyes a nyolcadik helyen zárt.

 

(fotók: Tumbász Hédi, Magyar Vívó Szövetség)


Hirdetések