Jenkei Dániel, 2022.12.07. | Röplabda

A világ egyik legjobb csapatánál, az olasz Coneglianónál vendégeskedett a Bajnokok Ligája első csoportmeccsén a Vasas Óbuda. Ezúttal a tisztes helytállásra futotta a mieinktől.

BAJNOKOK LIGÁJA, A CSOPORT, 1. FORDULÓ
A. CARRARO IMOCO CONEGLIANO-VASAS ÓBUDA 3:0 (15, 16, 19)

Treviso, 1000 néző. Vezette: Szabó-Alexi (román), Jurkovic (horvát)

Conegliano: Plummer 7, Squarcini 4, Haak 18, Robinson 8, de Kruijf 12, Wolosz 1. Csere: Pericati (liberó), Gray 5, Furlan 3, Carraro. Vezetőedző: Daniele Santarelli

Vasas: Török 8, Papp O. 1, Bannister 12, Boyko 1, Abdulazimova 3, Skrypak 3. Csere: Juhár, Szalai (liberók), Jámbor, Fábián, Vezsenyi 1, Kump, Fricova 3, Rieder. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


A (sport)történelem ezúttal is ismételte önmagát, hiszen a Vasas Óbuda - akárcsak három évvel ezelőtt - az olasz sztárcsapat, a Conegliano otthonában kezdte meg a BL-csoportkört.

Az akkori meccsek óta egyébként kitűnő kapcsolat alakult ki a Vasas-keménymag és néhány olasz fanatikus között, és ezúttal is több mint harminc Vasas-drukker utazott el Trevisóba, akik aztán végig hallatták is a hangjukat a találkozó alatt.

 


 

Mindenki emlékezhet rá, hogy legutóbb - egészen bravúros módon - két szettet is nyert a Vasas Óbuda a röplabda (egyik) Wembley-jének számító Palaverdében. A tavalyi BL-ezüstérmes, olasz bajnok hazaiak most talán emiatt is még komolyabban vették az összecsapást.

Az elején úgy tűnt, akár kiütés is lehet a dologból, de aztán szépen magukra találtak Török Katáék, akik bár szettet nem nyertek, de jól küzdöttek, és több szép pontot is "csináltak", így a tisztes helytállás jelzőt mindenképpen ráaggathatjuk a csapat teljesítményére.
 

Giannis Athanasopoulos így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának: - Idegesen kezdtünk, de az első játszma felénél megnyugodtunk és onnantól mutattunk szép dolgokat, harcoltunk és felszabadultabban játszottunk. Nem vagyunk hozzászokva az ekkora blokkokhoz és az ilyen szintű blokkvédekezéshez, de biztos vagyok abban, hogy sokat tanultunk ebből a mérkőzésből. Örülök, hogy mindenkit pályára tudtam küldeni és az összes játékosom beleadott mindent. A világ két legjobb csapatának egyikével játszhattunk, büszke vagyok a csapatomra.
 

(borítókép: Imoco Volley)


Hirdetések