Gy. Szabó Csilla, 2022.12.04. | Kosárlabda

Az utolsó másodpercekig kiélezett küzdelemben kapott ki férfi együttesünk a DEAC U23 csapatától. Ezzel megszakadt a hat mérkőzés óta tartó győzelmi sorozatunk. A vereséget rendkívül rossz dobószázalékunk okozta.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 12. forduló.

DEAC U23 – Vasas Akadémia 58-55 (16-10, 15-20, 14-6, 13-19)

DEAC: Gáspár (7), Balázsi (8/3), Neuwirth (10/6), Kenéz (9), Czermann (2). Csere: Kovács (8/6), Pollák (11), Högye (3/3), Hegedüs, Ságodi,  

Vasas: Radics (13), Andrássy (10), Dormán (2), Fekete (5/3), Kelemen (1). Csere: Farkas (7), Cseh (3), Pleesz (4), Bagó (8), Marcikic (2).


A hazai pályán idén még veretlen DEAC U23-as együttesének otthonába látogatott vasárnap, a legutóbbi hat mérkőzését zsinórban megnyerő férfi kosárlabdacsapatunk. Az tehát már a találkozó előtt biztos volt, hogy valamelyik gárda sorozata ezen az estén megszakad.

Radics Gerzson sikeres büntetőivel indult a találkozó, majd duplájának köszönhetően már vezettünk is 4-0-ra. A kezdeti jó védekezésünk azonban szép lassan fellazult s ennek köszönhetően egyenlíteni tudtak a hajdúságiak. Ettől kezdve az ő kezükbe került át az irányítás, nekünk pedig leginkább a külső dobásokkal gyűlt meg a bajunk. Pontatlan támadásainknak köszönhetően végül hatpontos hátrányban fejeztük be az első negyedet.

A második elejét nagy küzdelem jellemezte, egyik oldalon sem esett túl sok pont, akadémistáink pedig hiába próbálkoztak a távoli dobásokkal, azok továbbra sem jöttek be. A tizenhatodik perc elején tört meg a jég, Fekete Viktor negyedik hárompontos kísérlete bizonyult jónak, majd Pleesz Ádám, Radics és Bagó Martin kosarainak köszönhetően nemcsak egyenlítettünk, de hárompontos előnyhöz is jutottunk. Ezt ugyan nem tudtuk megőrizni, de az egypontos hátrány, amivel a nagy szünetre vonulhattunk, kifejezetten biztató volt az előzmények fényében.


Farkas Attila (9) a harmadik negyedben a legjobb talált be, de a triplákkal ma ő is adós maradt

A harmadik negyedet Radics és Fekete duplája indította, s ezzel három pontos előnyhöz jutottunk. A debreceniek gyorsan válaszoltak, majd Bagó kosarával ismét egypontra mentünk el tőlük. A 26. perctől azonban nem sikerült több kosarat dobnunk, miközben a házigazdák a triplákban is egyre jobban jeleskedtek. A támadásban tapasztalt igen mély hullámvölgyünknek köszönhetően kilencpontos hátrányba kerültünk a negyed végére.

Az utolsó játékrész elején sajnos minden ott folytatódott, ahol az előzőben véget ért. Jól védekeztek a debreceniek, mi pedig továbbra sem tudtunk eredményesen támadni, így tizenháromra nőtt a két csapat közötti különbség. A 32.perc végén Farkas Attila törte meg a rossz szériát, majd kisvártatva ismét ő volt eredményes. Csapatunk megpróbálta nagyon agresszív letámadással ellensúlyozni a támadásunk gyengeségeit, de csak lassan tudtunk faragni a hátrányunkból. A 38. perc közepére hét pontra közelítettük meg ellenfelünket Farkas és Andrássy kosarai révén. A következő duplánkat Bagó szerezte, s ezzel egy perccel a mérkőzés vége előtt öt pontosra fogyott a hátrányunk. Az idő azonban vészesen fogyott.


Az utolsó percben Cseh Botond (23) hozta vissza a reményt, de végül nem tudtunk élni a lehetőséggel

Tizenkilenc másodperc volt már csak hátra a meccsből, amikor a házigazdák remekül játszó irányítója, Pollák a javára megítélt mindkét büntetőt bedobta, s ezzel hét pontosra nőtt az előnyük. Az igazi izgalmak azonban csak ekkor kezdődtek, mert Radics dupláját követően a DEAC bedobása után Fekete Viktor azonnal elcsente a labdát, Cseh Botond pedig még egy faultot is kiprovokált kosárszerzés közben. A pasaréti fiatal keze nem remegett meg a büntető értékesítésekor és ezzel kétpontosra csökkent a hátrányunk, igaz már csak 8 másodpercünk maradt az egyenlítésre. A következő letámadásban nem sikerült labdát szereznünk, viszont személyi hibát vétettünk, így Kenéz dobhatott kettőt. Mivel csak az egyiket dobta be, három pontot kellett volna ledolgoznunk három másodperc alatt. Radics távoli próbálkozása azonban kimaradt. Ezzel egy izgalmas és szoros végjátékban veszítettük el a mérkőzést, és szakadt meg a hat győzelmes sorozatunk.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a DEAC-nak. A védekezésben mindkét oldalon nagyon kemény küzdelem alakult ki, a támadásban éppen ezért igen gyenge dobószázalékra kényszerítették egymást a csapatok. Sajnos ez utóbbiban mi voltunk a rosszabbak. Ha valaki mindössze hat pontot szerez egy negyed alatt, a hárompontos vonalon kívülről pedig tizenhét kísérletből csupán egyszer talál be, akkor nem nagyon kell magyarázni, hogy miért és hol veszítettük el a mai találkozót.”

Fotó:hunbasket


Hirdetések