Nagy Dániel, 2022.12.01. | Röplabda

Egy győzelemmel és két vereséggel zárták az NB I-es röplabdázóink a novembert; a „csikócsapat” vezetőedzőjét, Kőnig Gábort kérdeztük a fiatalok teljesítményével kapcsolatban.

Női NB I, 3. forduló:

DVTK–Vasas SC 3:1 (21, 14, –19, 24)

Női NB I, 4. forduló:

UTE U21–Vasas SC 3:0 (20, 23, 18)

Női NB I, 5. forduló:

Vasas SC – Békéscsabai RSE 3:0 (15, 13, 15)


A javarészt 16-18 éves játékosokból álló, NB I-ben szereplő röplabdacsapatunk három tétmérkőzést játszott novemberben: az első két bajnokin egyaránt az ellenfelünk (DVTK, UTE U21) ünnepelhetett, a Békéscsaba együttese ellen viszont javítottak a lányok, és szép győzelmet arattak.
 


 

„Az eredményeket illetően felemás hónapot zártunk – tekint vissza novemberre a csapat vezetőedzője, Kőnig Gábor. – A DVTK jó teljesítménnyel rukkolt elő ellenünk, mi viszont visszafogottak voltunk, de így sem sokon múlott, hogy ötszettes meccsre kényszerítsük őket. Hiányzott az önbizalom a találkozó végén, amivel a magunk javára billenthettük volna az állást. A lelkesen játszó Újpest ellen dekoncentráltan és demotiváltan léptünk fel, emiatt a Békéscsaba elleni összecsapás előtt elbeszélgettünk a lányokkal. Talán ennek is az eredménye, hogy a BRSE-t a vártnál simább meccsen vertük meg; mindkét csapat képes a jobb teljesítményre, ám ekkor már azt láttam a pályán, amit szerettem volna. Jó hangulatú mérkőzésen javítottunk, és zártuk a hónapot.”


Hirdetések