Gy. Szabó Csilla, 2022.11.29. | Kosárlabda

A Salgótarján gárdáját is legyőzte férfi kosárlabdacsapatunk, amely ezzel sorozatban hatodik győzelmét aratta. A Moravcsik Áron nélkül felálló együttes jó védekezésének köszönhette, hogy magabiztosan nyerte a találkozót, s ezzel továbbra is a bajnoki tabella harmadik helyén áll. 

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 9. forduló.

Vasas Akadémia – Salgótarjáni KSE 67-55 (21-16, 17-18, 17-13, 12-8)

Vasas: Radics (8), Andrássy (16), Fekete (3/3), Dormán (4), Kelemen (2). Csere: Farkas (8/3), Bagó (11), Cseh (5), Marcikic (10/6), Pleesz.

Salgótarján: Dragasevic (9/6), Vas-Teplán (8/6), Herendic (9/3), Takács (7/3), Hargitai. Csere: Molnár (11), Nshimba (7), Monye (2), Geiger (2), Kuttor.


Az előző fordulóban Jászberényben egyetlen ponttal alulmaradó Salgótarjáni KSE érkezett kedden este a Sport 11-be, s ahogy ígérték ezt semmiképpen sem feltett kézzel tették a bajnoki pontvadászatban pillanatnyilag harmadik helyen álló akadémistáink ellen. Csapatunk összeállításában egyetlen változás volt a szokásoshoz képest. Irányítónk és csapatkapitányunk Moravcsik Áron hiányzott az együttesből munkahelyi elfoglaltság miatt.

Andrássy Géza és Kelemen Ádám jóvoltából nyomban mi szereztünk előnyt, ám a vendégek egyenlíteni tudtak, mi több, gyorsan fordítottak is. A hatodik perc végén Marcikic Leon távolijának köszönhetően egyenlítettünk (12-12), majd újabb triplája révén egy pontos vezetéshez jutottunk. Ezt követően Farkas Attila szállt be a pontgyártásba, s máris ötre nőtt az előnyünk (19-14), amit a negyed végéig meg is őriztünk.


Dormán Balázs (32) akcióban a Salgótarján ellen

A második negyedben tovább hengereltek akadémistáink, a 12. perc végén már 12 ponttal vezettünk (28-16). A 16.-tól azonban feljavult a vendégek támadójátéka, s egy pontra csökkentették hátrányukat. Farkas duplájának köszönhetően végül négy pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

A harmadik negyedre ismét mi tértünk vissza koncentráltabban, ellenfelünknél előbb belejöttünk a játékba, s előbb nyolc, később pedig tíz pontos vezetéshez jutottunk. Ez az előny arányaiban végig megmaradt.

A hajrá eleje egészen furcsa játékot hozott. A negyedik negyedben majd három percre volt szükség ahhoz, hogy valaki pontot szerezzen. Szerencsére ez Marcikic volt, ráadásul egy remek zsákolással. A vendégek kerek két percre válaszoltak, majd Andrássy és Radics duplájának, valamint Marcikic triplájának köszönhetően kialakult a meccs addigi legnagyobb, 15 pontos Vasas-vezetése. A hátralévő kevesebb mint három percben a salgótarjániak mindent megtettek a szépítésért, de csak három pontot tudtak faragni. Ezzel együttesünk megszakítás nélkül a hatodik győzelmét aratta.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a csapatomnak ahhoz, hogy egy olyan meccset nyertek, amelyben tetszetős támadó játékot játszottunk ugyan, mégis voltak nehéz periódusaink a pontszerzés terén. Ezért örülök, hogy jól védekeztünk, különösen a második félidőben. Nagyon jó csapat ellen játszottunk a mai napon, meg kellett dolgoznunk a győzelemért. Sok sikert kívánok a Salgótarjánnak a szezon hátralévő részében!”

Bagó Martin, a Vasas Akadémia játékosa:

„Jól védekeztünk, a kulcsjátékosok lefogásával láthatóan csökkenteni tudtuk a kapott pontok számát. Támadásban ugyanakkor egységes csapatként léptünk fel, jól járattuk a labdát, s ennek nagy része volt a győzelemben. Sok sikert kívánok a salgótarjániaknak a folytatásban!”

Fotók: Láng Győző


Hirdetések