Jenkei Dániel, 2022.11.29. | Vízilabda

Nagyon fontos Eurokupa-meccset vív szerdán este a Komjádiban az A-Híd VasasPlaket, amelynek keretében a napokban elhunyt legendánkra, Csapó Gáborra is emlékezünk.

November 30-án, 20 órától a szerb Crvena Zvezda csapatát fogadja az A-Híd VasasPlaket az Eurokupa-nyolcaddöntő első találkozóján a Komjádi-uszodában. 

A nagy tét mellett pikantériát ad a találkozónak, hogy két szerb vezetőedző néz farkasszemet egymással. A Zvezda trénere a legendás Dejan Szavics, aki kétszer is olimpiai bajnoki címre vezette déli szomszédainkat, a 2016-os aranyérmes csapatban pedig játékosa volt a mieink vezetőedzője, Szlobodan Nikics.

Néhány héttel ezelőtt a Vasas-szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a Komjádiban a Brescia ellen, ezt szeretnénk szerdán is megismételni, így várunk mindenkit szeretettel!

A találkozó a Vasas SC youtube-csatornáján keresztül is követhető lesz élőben.


Olimpiai bajnok szerb kapusunk, Braniszlav Mitrovics így beszélt nekünk a szerdai meccsről:

"Úgy érzem, jobb csapat vagyunk mint a Zvezda, de az is tény, hogy korábban bármelyik magyar csapatommal játszottunk szerb ellenfél ellen, sose ment könnyen, hiába voltunk mi az esélyesek. Éppen emiatt szerintem holnap is nagyon kemény meccsre számíthatunk, a Zvezda egy komplett csapat, nagyon komoly edzővel, két-két jó centerrel és bekkel, vegyesen fiatal és idősebb játékosokkal. Elsősorban a fizikális felkészültségünkben bízhatunk szerintem, és abban, hogy ha végig mi diktáljuk az iramot, akkor a végére el fognak fáradni. Szomorúan hallottuk a hírt mindannyian, hogy elhunyt Csapó Gábor, aki nemcsak a Vasas, hanem az egész magyar vízilabda egyik ikonja volt. Úgy gondolom, hogy a rá való emlékezés is fog adni egy mentális pluszt a csapatnak, és abban is nagyon bízom, hogy a Brescia-meccshez hasonlóan számíthatunk a szurkolóinkra. Az ilyen meccsekkel tudjuk majd fokozatosan visszahozni a Vasas vízilabdáját arra a szintre, ahol a hagyományok szerint a helye van."
 

Csendes emlékezés Csapó Dudira

A mérkőzés előtt 18 órától kezdve várunk mindenkit a Komjádi-uszoda Komjádi Béla utcai bejáratánál, ahol csendes gyertyagyújtással emlékezünk elhunyt legendánkra, az olimpiai bajnok Csapó Gáborra. 

 

JEGYÁRAK:

- Vasas-függő: 1000 Ft
- felnőtt: 3000 Ft
- diák/nyugdíjas: 2000 Ft,
- 6 év alatt ingyenes

(A jegyeket a szerdai mérkőzés előtt a Komjádi-uszoda pénztárában lehet megvásárolni. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség. Pénztárnyitás: 18.30)
 


Hirdetések