Nagy Dániel, 2022.11.26. | Kézilabda

Az első félidőben sikerült ellépni a Kozármisleny csapatától, a folytatásban pedig magabiztosan tartottuk az előnyünket, így újabb két pontot húztunk be az NB I/B szombati játéknapján.

NB I/B, 10. forduló

Vasas SC–Kozármisleny KA 26–18 (14–7)

Vasas SC: Zsigmond (kapus) 2, Oláh 6, Szilovics 5, Speth 3, Dombi 2, Gaschler 1, Domokos 1. Cserék: Blaubacher 4, Imrei 1, Bánhidi 1, Pénzes, Böhm, Sárkány, Lengyel, Kobela, Sárkány, Kurucz (kapus). Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/1 , ill. 3/1


A héten másodjára játszottunk mérkőzést a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban: a szerdai Érd elleni, sikerrel megvívott kupameccs után szombat este a Kozármisleny együttesét fogadtuk az NB I/B 10. fordulójában. Nehéz mérkőzésre volt kilátás, ellenfelünk ugyanannyi vesztett ponttal, eggyel több meccset játszva a tabella harmadik helyéről várta az összecsapást.

Szilovics Fanni már az első támadásból gólt szerzett, majd Zsigmond Panna jelentkezett két gyors védéssel. A jó kezdés ellenére azonban egyenlíteni tudtak a vendégek, majd szoros versenyfutás alakult ki – egyszer az egyik, majd a másik csapat került előnybe, kétgólos fórra pedig több mint húsz percet kellett várni: Oláh Kyra gólja után örülhettünk. Ezt követően begyújtottuk a rakétákat, még Zsigmond Panna is betalált egész pályáról (a meccsen nem utoljára!) a vendégek üresen álló kapujába – ekkor már négy volt közte. Dombi Katalinnak két labdája is volt az ötgólos előnyhöz, amelyből – remek összejáték után – a másodikat értékesítette, majd ziccerben Domokos Dalma sem hibázott. Állva hagytuk a kozármislenyieket, akik ekkor már tíz perce nem találtak be, a remek periódusunk végén pedig Szilovics újra villant; 14–7-es előnyről várhattuk a folytatást.
 


 

A szünet után a vendégek megtörték a gólcsendjüket, zárkózni is tudtak, három találatnál jobban viszont nem tudtak minket megközelíteni – a második félidőben a legszorosabb állás a 39. percben jött el, ám akkor is csak néhány másodpercig láthattunk 17–14-et az eredményjelzőn. Blaubacher Dóra a legjobb pillanatokban talált be, mellette Speth Evelin átlövései is utat találtak a vendégek kapujába. A kapusaink teljesítményét is ki kell emelni: Zsigmond Panna több alkalommal is fontos védést mutatott be, míg Kurucz Annamária kettőből kettő hetest fogott. Az 50. percben újra visszaállt a félidei hétgólos különbség: ziccerben Bánhidi Barbara talált be a bal felső sarokba, így megnyugtató előnyből mentünk neki a hajrának, amelyben érdemi változás már nem történt, így fontos pontokat tartottunk otthon (26–18). Csapatunk – és holtversenyben a meccs – legeredményesebb játékosa Oláh Kyra lett, 6 góllal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Gratulálok a lányoknak ahhoz a védekezéshez, amit hatvan percig szinten tartottak a pályán, különleges, kemény és figyelemre méltó teljesítmény volt. Azzal megalapoztuk a sikerünket, a legfontosabb viszont, a korábban minket jellemző hullámvölgyeket ügyesen és okosan vészeljük át, szépen tudunk belőle építkezni a mérkőzés közben.”

A születésnapját a mérkőzés napján ünneplő Speth Evelin: „Remekül felkészült, erős csapatot győztünk le, a kulcs pedig a védekezés volt, ami az elejétől a végéig jól működött. Amikor védekezést váltottak, mi is meg tudtunk újulni a támadásainkkal, ami szintén fontos volt. Nagyon köszönöm a csapatnak ezt a születésnapi ajándékot!”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk legközelebb december 3-án lép pályára: a lányok szombaton a Gárdony-Pázmánd együtteséhez látogat az NB I/B 11. fordulójában; a meccs 18 órakor kezdődik.


Hirdetések