Gy. Szabó Csilla, 2022.11.20. | Kosárlabda

Gyakorlatilag egyetlen negyed alatt döntötte el férfi csapatunk a mérkőzés sorsát Szigetszentmiklóson. A Stephen Arigbabu irányította együttes ezzel sorozatban negyedik győzelmét aratta, s a tabella élmezőnyében foglal helyet.

FÉRFI NBI/B Piros csoport. Alapszakasz. 10. forduló.

BKG PRIMA Akadémia – Vasas Akadémia 79-93 (25-23, 16-24, 16-31, 22-15)

BKG: Nagy Botond (25/18), Nagy Benedek (16/9), Galambos (4), Plézer (18/15), Lilaj (11). Csere: Szeleczki (2), Halász, Kelenföldi (3), Petrovics.

Vasas: Fekete (15/9), Radics (9), Moravcsik (15/9), Andrássy (17/3), Kelemen (5). Csere: Marcikic (14/6), Farkas (1), Bagó (12), Cseh (2), Dormán (3), Pleesz.


Szigetszentmiklóson ülhetett először a Vasas Akadémia férfi csapatának hivatalos vezetőedzőjeként a kispadra Stephen Arigbabu, aki Vangelis Ziagkos távollétében, eddig megbízottként látta el ezt a feladatot. A kiváló görög szakember, aki tavaly Hepp Kupa-győzelemig vezette csapatunkat, családi okok miatt utazott október második felében haza, s bár úgy tervezte a lehető leggyorsabban visszatér Pasarétre, az élet másképp döntött. Problémáit nem sikerült rendeznie, ezért a szezon végéig szóló szerződését végül közös megegyezéssel bontották fel. Mindkét fél legnagyobb bánatára.

Vangelis Ziagkos korábbi jobbkezeként, Stephen Arigbabu eddig is a folytonosságot képviselte a csapat életében, s ez vélhetően így lesz a jövőben is.

A meccs a hazaiak játékmestere, és vezéregyénisége, Nagy Botond hárompontosával indult, amelyre Andrássy Géza felelt elsőként a mi oldalunkról. A folytatásban is Nagy távoli dobásaival gyűlt meg leginkább a bajunk, a védekezésünk a szokásosnál kevésbé volt hatékonyabb, így az első negyedet a szigetszentmiklósiak hozták.

A második negyedben folytatódott a hazaiak jó szériája, a 13. percben már 9 ponttal vezettek (32-23). Ezt követően szorosabbá vált a mérkőzés, a 19. perctől azonban Moravcsik Áron és Fekete Viktor úgy elkapta a fonalat, hogy alig másfél perc alatt 41-38-ról, 41-47-re fordítottunk.

A fantasztikus hajrá azonban csak az előjele volt egy még jobb harmadik negyednek, amelyben szinte állva hagytuk a BKG-t. Mind a támadásban, mind pedig a védekezésben akadémistáink akarata érvényesült, tökéletes játékrészt produkáltak, aminek 21 pontos vezetés lett a vége.

A házigazdák az utolsó negyedben persze mindent megtettek a fordítás érdekében, de csak csökkenteni tudták a hátrányukat, a találkozót így is magabiztosan, tizennégy ponttal nyertük.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok a fiúknak. Két hete nem játszottunk tétmeccset, ezért kicsit lassan indult be a védekezésünk, ami az ellenfél számára könnyű dobási lehetőségeket teremtett. Miután a védekezésben megtaláltuk a saját ritmusunkat, a támadásokban is könnyebben szereztük a pontjainkat. Egy jó csapat ellen sikerült ma nyernünk. Sok sikert kívánok a BKG-nak a szezon hátralévő részében.”

Fotók:hunbasket


Hirdetések