Nagy Dániel, 2022.11.12. | Kézilabda

Csapatunk szoros meccset vívott az NB I/B 8. fordulójában a Komáromi VSE-vel, a második félidei hátrányát azonban már nem tudta ledolgozni, így elvesztette szezonbeli veretlenségét.

NB I/B, 8. forduló

Vasas SC–Komáromi VSE 25–27 (13–16)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Lengyel 2, Szilovics 4, Pénzes 1, Dombi 3, Nagy Zs. 1, Domokos 5. Cserék: Blaubacher 3, Oláh 2, Gaschler 2, Györfi 1, Speth 1, Kobela, Demjén (kapus), Bánhidi. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 2/1 , ill. 4/4


Közel egyhónapos szünet után léptünk fel újra bajnoki meccsen a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban, szombaton kora este ugyanis a Komáromi VSE érkezett hozzánk az NB I/B 8. fordulójában. A vendégek velünk azonos mennyiségű (11) ponttal, ám eggyel több meccset játszva várták a kezdést.

Nagy Zsuzsanna révén mi szereztük az első gólt, amire a Komárom együttese hárommal – köztük két hetessel – válaszolt. Meglépni azonban nem engedtük őket, a hatodik percbe lépve Szilovics Fanni egalizált, a hetedik minutumban pedig Pénzes Laura találatával már újra vezettünk. Nem sokkal később ismét a vendégek kézilabdáztak (kétgólos) előnyből, edzőnk, Penszki Gergely be is vetette az első zöld kártyát. A miniszünet után ledolgoztuk a hátrányt, Lengyel Eszter két szép góllal jelentkezett, komolyabban meglógni azonban egyik csapat sem tudott – mindkét oldalon számos eladott labdát és hangosan csattanó kapufát jegyezhettünk fel. A félidő utolsó tíz perce a komáromiak akarata szerint alakult: góltalanok maradtunk, míg ők ötször is megzörgették az egyébként több bravúrt is bemutató Zsigmond Panna hálóját, így a meccs addigi legnagyobb előnyével fordultak a második játékrészre (13–16).
 


 

A szünetről visszatérve sem találtuk meg rögtön a fonalat, öt góllal ment el a vendégcsapat. Ám pár perc alatt két találatnyi közelségbe zárkóztunk, az utolsó negyedórára fordulva pedig már csak egy góllal voltunk lemaradva, Blaubacher Dóra gyors egymásutánban kétszer is hálót zörgetett; sikerült felzárkózni. Egalizálni viszont nem, sőt ismét nőtt a különbség: az utolsó öt perc kezdeténél hárommal mentek a komáromiak, az előnyt pedig magabiztosan tartották, érdemben nem tudtunk közelebb férkőzni, kétgólos vereséget szenvedtünk (25–27). Csapatunk legeredményesebb játékosa Domokos Dalma lett, öt találattal.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Ki kell mondanunk: nem érdemeltünk győzelmet. Foglalkozhatnánk mással is, ám sokkal bölcsebb magunkra koncentrálni. A kevés faltunk és a kihagyott ziccereink mellett nem mehetünk el szó nélkül, így nem lehet mérkőzést nyerni. Lábon lőttük saját magunkat. A Komárom csapatának jár az elismerés, szépen, lassan építkeztek, a rutinjukat pedig érvényesíteni tudták a pályán. Mi lendületből nem tudtunk olyan eredményesek lenni, ahogyan a mérkőzés előtt elterveztük.”

Zsigmond Panna: „Úgy éreztem, a sok döntetlen után kezdjük elkapni a fonalat, hiszen az algyői meccs is jól sikerült, így azt vártam, hogy lendületes, sokgólos játékot mutatunk majd be. Nagyon kevés megállító faltunk volt, támadásban pedig nem használtuk ki megfelelő mennyiségben a helyzeteinket – ezek eredménye a vereség.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Csapatunk legközelebb november 19-én, szombaton játszik meccset: a lányok az NB I/B kilencedik fordulójában a Pénzügyőr SE otthonába látogatnak.


Hirdetések