Gy. Szabó Csilla, 2022.11.12. | Kosárlabda

A négyből három negyedben uralta női élvonalbeli csapatunk a Pinkk elleni bajnoki találkozót, s végül harmincegy pontos győzelmet aratott Pécsett. Katrina Pardee az egész mezőny legjobbja volt.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 9. forduló.
PINKK PÉCSI 424
− Vasas Akadémia 68-99 (18-29, 9-20, 18-28, 23-22)

BEAC: Tenyér (6), Szücs (2), Zivaljevic (16), Kovács (13), Vincze (11/6). Csere: Zsilinszky (13/9), Horváth (3), Bojtár (4).

Vasas: Papp (10), Tóth (13/3), Madár E. (9/3), Smailbegovic (9/3), Nunn (11). Csere: Szerencsés (2), Pardee (26/18), Budácsik (7), Madár K. (4), Salamon (8), Van Rijs L., Van Rijs D.


A női élvonal sereghajtójának otthonába látogatott női csapatunk pénteken délután. A pécsiek eddig egyetlen mérkőzést sem nyertek az idei bajnokságban, a legutóbbi fordulóban ráadásul, több mint hetven pontos vereséget szenvedtek a Győrtől. Együttesünk számára tehát szinte kötelező volt a győzelem, amennyiben komolyabb terveink vannak a rájátszásban.

Schaquilla Nunn kosarával mi kezdtük a pontgyártást, majd Tóth Orsolya, Papp Klaudia és Smailbegovic Nadja is csatlakozott amerikai légiósunkhoz, s a negyedik percre már 15-3-as vezetéshez jutottunk. A pécsiek a negyed második felében próbálták megfogni csapatunkat, de kilenc pontnál jobban nem tudtak megközelíteni bennünket.

A második negyedben ismét Nunn adta meg az alaphangot, s bár Zsilinszky kétszer is válaszolt egy-egy hármassal a Vasas kosarakra, a folytatásban hosszú perceken át csak a mi játékosaink voltak eredményesek, s ezzel ki is alakult együttesünk megnyugtató előnye. A félidőre már 22 ponttal vezettünk.

A szünetben szerencsére nem hagyott alább a lendület, a pályára visszatérve, koncentrált összeszedett játékkal hagyták állva kosárlabdázóink az ellenfelüket. Mire a negyedik percben Zsilinszky újabb hárompontosával megtörte a pécsiek rossz szériáját, mi már 38 pontos előnyre tettünk szert (67-29). A házigazda kedvét azonban nem vette el a tetemes hátrány, a pécsi lányok minden labdáért küzdöttek, s a negyed hajrájára sikerült harminc pontra visszajönniük (75-45). A negyedet Budácsik Dorottya duplája zárta.

A negyedik játékrész a vártnál sokkal izgalmasabban alakult, ám a remekül játszó Katrina Pardee-nek köszönhetően nem engedtük túl közel a pécsieket, akik a hajrá elején látványosan csökkentették a hátrányukat. A fellángolás azonban nem tartott sokáig, mi pedig folyamatosan harminc-harmincnégy pont között tudtuk tartani az előnyünket. A találkozót stílszerűen Tóth Orsolya szép triplája zárta.

A mezőnyből kiemelkedett Katrina Pardee (képünkön), 26 dobott pontjával, valamint 29-es VAL-értékével.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Az határozottan látszott a csapaton, hogy két nappal több időnk volt a felkészülésre és ezt jól ki is használtuk. A PINKK ezzel szemben nem tudott teljes csapattal felállni ellenünk, ami érthető módon problémát okozott nekik. Örülök annak, ahogy a lányok hozzáálltak a mérkőzéshez, nem becsülték le az ellenfelet. Gyakorlatilag mindent meg tudtunk valósítani, amit szerettünk volna. Gratulálok a játékosaimnak, most egy hosszabb szünet következik, majd készülünk a következő feladatokra.

Papp Klaudia, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon örülök az újabb győzelemnek, nagyon jól jött a szünet előtt. Most négy nap pihenés vár ránk, után kezdjük a felkészülést a következő feladatokra.

Fotó: hunbasket

 


Hirdetések