Jenkei Dániel, 2022.11.05. | Vízilabda

A bresciai visszavágón sem sikerült meglepetést okoznia az A-Híd VasasPlaketnek, így az olaszok kettős győzelemmel jutottak fel a BL-főtáblára, de a mieink számára is teremhet még babér a nemzetközi színtéren.

Bajnokok Ligája III. selejtezőkör, visszavágó

AN Brescia-A-Híd VasasPlaket Vasas 11:8 (4:1, 3:2, 2:3, 2:2)
Gólszerzőink.: Bátori B. 3, Brguljan D., Zerinváry L., Randjelovics Sz., Nagajev I., Sedlmayer T.

Továbblépett a Brescia, 23-18-as összesítéssel


Nem sikerült megrángatni az oroszlán bajszát szombat este, és ez szó szerint is érthető, hiszen a bresciai csapat címerállata az oroszlán.

Konarik Ákos ezen a meccsen sem lehetett ott a mieinknél, Szlobodan Nikics pedig próbált a meglepetés erejével operálni a Mompiano-uszodában, hiszen a hazai meccsen jó formát mutató Mizsei Márton kezdett a kapunkban. 

Mégsem sikerült jól indítani a találkozót, hiszen az első negyed után már 4-1-re vezetett a Brescia, a második elején pedig tovább növelték a különbséget, így még a gondolattal sem tudtunk eljátszani a továbbjutás kapcsán, hiszen eleve kétgólos hátránnyal érkeztünk Olaszországba.

A folytatásban azért sikerült a szebb arcunkat is megmutatni, Bátori Bence többször is villant támadásban, és a védekezésünk is jóval stabilabbá vált, de tény, hogy az ellenfél is kicsit alacsonyabb fokozatban pólózott a biztos továbbjutás tudatában.

Összességében elmondható, hogy mindkét meccsen a tisztes helytállásra futotta, a Brescia pedig még előrébb tart nálunk, így a tavalyi BL-negyedik teljesen megérdemelten jutott fel a főtáblára.

Nekünk így marad az Eurokupa nemzetközi színtéren, amelybe a legjobb tizenhat között csatlakozunk majd be, hétfőn pedig az is kiderül, hogy kivel játszunk az oda-visszavágós párharc nyolcaddöntőjében.

 

Szlobodan Nikics vezetőedző így nyilatkozott honlapunknak a bresciai találkozó után:

- Természetesen nem a legjobb érzés kettős vereséggel zárni egy párharcot, de a Brescia Európa egyik legjobbja, hazai pályán pedig különösen erősek, ezt ma is bizonyították. Sajnos nem kezdtünk jól, védekezésben és támadásban is sokat hibáztunk, utána kicsit stabilabbá váltunk, de ez csak a tisztes helytálláshoz volt ma elég. Talán nem hangzik jól a számból, de ebben a párharcban ez volt a realitás. Ettől függetlenül a játékosaim hozzáállásával elégedett vagyok, mindkét meccsen megtették a magukét. Most nyitunk egy új fejezetet, próbálunk koncentrálni a bajnokságra, no meg az Eurokupára, hiszen nemzetközi színtéren is lehetnek még esélyeink, függetlenül attól, hogy a BL-főtáblán nem szerepelünk még ebben az évben.


Hirdetések