Gy. Szabó Csilla, 2022.11.02. | Kosárlabda

Fontos fővárosi rangadót nyert női élvonalbeli együttesünk az ELTE BEAC ellen. A kiélezett csata során az indulatok is magasba csaptak, még kiállítás is történt a meccsen. Akadémistáink fizikálisan és mentálisan egyaránt jobban bírták a hajrát.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 8. forduló.
E.ON ELTE BEAC
− Vasas Akadémia 74-86 (23-24, 18-21, 17-15, 16-26)

BEAC: Tóth (19/3), Angyal (14/3), Vojtulek (14), Green (6/3), Orosz (1). Csere: Koch (6), Katona (4), Milkovics (7/3), Radócz (3), Zsámár, Juhász, Benke.

Vasas: Tóth (10), Smailbegovic (21/9), Madár E. (12), Papp (16/3), Nunn. Csere: Budácsik (6), Pardee (7/3), Szerencsés (10), Salamon (4), Madár K.


A Cegléd elleni hétvégi győzelmet követően, újabb nehéz mérkőzés várt női élvonalbeli együttesünkre, ezúttal a BEAC otthonában. Vezetőedzőnk, Milos Pavlovic nem titkolta, hogy győzelmi szériával szeretnék az évet zárni, ennek megvalósításához azonban szerda este sem hibázhattak. Még akkor sem, ha a BEAC a szezont egy nagy meglepetéssel, a Szekszárd legyőzésével kezdte.

Tökéletesen indult számunkra a mérkőzés, hiszen Tóth Orsolya duplával nyomban vezetéshez jutottunk, amit a másik oldalon Vojtulek pontjai egyenlítettek ki. A nagy tét a játékra is rányomta bélyegét, igen ideges hangulatban folytatódott a meccs. A két irányító, Papp Klaudia és Green közötti feszültséget például kettős technikai faulttal büntették. A folytatásban szerény vezetéshez jutottunk, amely a negyed végére egy pontosra csökkent.

A második negyedet is mi kezdtük jobban Madár Eszter találatának köszönhetően, de hol itt, hol pedig a házigazdáknál volt a vezetés. A játékrész végén azonban mi koncentráltunk jobban és Budácsik Dorottya, Katrina Pardee és Smailbegovic Nadja kosarai révén négy pontos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.


A BEAC ellen a téthez méltó nagy küzdelem alakult ki a két csapat között

A szünet után ismét óriási csata bontakozott ki a két együttes között, s megismétlődőtt az előző játékrész koreográfiája is. Ez azt jelentette, hogy a negyed elején és végén mi vezettünk, míg annak közepén az egyetemisták, igaz csupán néhány ponttal.

A negyedik negyedben folytatódott a csata, Smailbegovic, Papp és Szerencsés triplái azonban a lehető legjobbkor jöttek, s a 37. percben már 14 ponttal, 75-61-re vezettünk. Akadémistáink láthatóan jobban bírták idegileg a végjáték stresszes helyzeteit és az erőnlét terén is ellenfelük fölé nőttek. A hátralévő percekben végig kézben tartották a mérkőzést és magabiztos tizenkét pontos igen értékes győzelmet arattak a fővárosi rangadón.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Fontos mérkőzés volt ez a számunkra és ez az első pillanattól érezhető volt, hiszen nagyon idegesen kezdtünk. A meccs első felében hűen követtük a megbeszélt taktikát, így nagyjából minden feladatunkat el is végeztük. A védekezésben azonban sokat hibáztunk és ezzel rendre esélyt adtunk a BEAC-nak arra, hogy a meccsben maradjon. Nagyon jó csapatról van szó, akik folyamatosan nyomást tudnak gyakorolni az ellenfelükre. Több mint elégedett vagyok a győzelem miatt, hiszen idegenben szereztük meg a két pontot. Ahogy mondtam, nagyon fontos volt a számunkra ez a meccs, de dolgoznunk és fejlődnünk kell tovább. Gratulálok a BEAC-nak.

Tóth Orsolya, a Vasas Akadémia játékosa:

„Gratulálok az ellenfélnek, jó mérkőzést játszottunk. Ők kezdték jobban a meccset, ezért folyamatosan zárkóznunk kellett. Ezen a meccsen volt minden, kiállítások, sok személyi hiba, úgyhogy örülök, hogy nyerni tudtunk. A visszavágó is nagyon nehéznek ígérkezik.

Fotók: hunbasket


Hirdetések