Nagy Dániel, 2022.10.30. | Úszás

A Vasas SC versenyzői közül Szabó-Feltóthy Eszter és Szimcsák Mira is két érmet zsebelt be a veszprémi medencés hosszútávúszó magyar bajnokságon; a fiatalokkal felidéztük a viadalt, illetve a közelgő megméretésekről is beszéltünk.

Október második felében Veszprémben rendezték a medencés hosszútávúszó magyar bajnokságot, melyen több vasasos indulót is figyelhettünk, közülük pedig ketten érmekkel tértek haza a versenyről. Augusztusban a római felnőtt Eb-n 200 méter háton negyedik helyen végző Szabó-Feltóthy Eszter tőle távolabb álló szakágban állt rajthoz, ennek ellenére 10 kilométeren első, 1500 méteren pedig második lett a felnőttek között.

„Nem szeretem ezt a kifejezést, de nem tudok rá mást használni: bakancslistás volt számomra, hogy rajthoz álljak tíz kilométeren. Voltak és lesznek is még idén ennél fontosabb versenyek, de állapotfelmérésnek tökéletes volt. Különösebb célokat nem állítottam fel az esemény előtt, jó idővel szerettem volna befejezni a távot. Ez sikerült, sőt arany lett a vége, így az ezeröthöz már abszolút feldobódva álltam oda. Bónusz, hogy a klubnak így ob-pontokat is gyűjtöttem, aminek külön örülök – mondja Szabó-Feltóthy. – A nyár elég hosszú volt, sok eseményen indultam, az év hátralevő részében a novemberi rövidpályás országos bajnokság lesz a legfontosabb. Ez az időszak versenyek szempontjából picit csendesebb, a felkészülés azonban ugyanolyan intenzitással zajlik, hiszen ezeken az edzéseken lehet azt az alapozó munkát elvégezni, ami jövőre sokat számít majd.”
 


Szimcsák Mira (balra) két ezüstöt gyűjtött be Veszprémben (Fotók: Magyar Úszó Szövetség)


A 18 esztendős Szimcsák Mira a juniorok között mérette meg magát, és klubtársához hasonlóan végül ő is két érmet kapott a nyakába: az 1500 méteres és a 10 kilométeres szám után is ezüstérmet zsebelt be.

„Nem utaztam nagy reményekkel Veszprémbe, ugyanis szeptember közepén, nem olyan régen volt az ifjúsági világbajnokság, ami után csak egy hét szünetet kaptam, így kicsit küszködtem az úszással az utóbbi időben. Azzal a céllal kezdtem, hogy megnézzem, hol tartok jelenleg – ehhez képest pozitív csalódás volt a verseny – magyarázza Szimcsák. – Életem eddigi legjobb tíz kilométerét teljesítettem, ami természetesen hatalmas öröm. Szombaton részt vettem egy edzőversenyen, majd nagyjából két hét múlva Izraelben rendezik a nyílt vízi világkupát, arra készülök gőzerővel; ez válogató a jövő évi világbajnokságra. Egy héttel később a rövidpályás ob-n is elindulok, a fontosabb viszont az eilati viadal lesz.”


Hirdetések