Gy. Szabó Csilla, 2022.10.28. | Kosárlabda

A Vasas Akadémia férfi együttese huszonnégy pontos győzelmet aratott péntek este a Cegléd ellen. Csapatunk végig kézben tartotta a mérkőzés sorsát, játékosaink a küzdelmes pillanatokban is maradéktalanul hajtották végre edzőjük utasításait.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 6. forduló.

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 84-60 (24-14, 19-12, 26-23, 15-11)

Vasas: Moravcsik (1), Fekete (8/6), Marcikic (21/6), Cseh (2), Bagó (12). Csere: Andrássy (6), Kelemen (6), Farkas (17/15), Dormán, Radics (11/3), Pleesz.

CEK: Lógár, Horváth (14/3), Karadvic (10), Tóth Z. (8), Kalassai (3/3). Csere: Tóth B. (12/3), Kovács (6), Csákvári (2), Fodor, Erdei, Berkics (5/3).


A múlt héten, Pécsett elszenvedett vereség után, akadémistáink nagyon szerettek volna bizonyítani a Cegléd ellen, amely eddig csak egyetlen mérkőzést nyert a bajnokságban. Bagó Martin szinte az első megmozdulásával büntetőt harcolt ki, s ezzel az első pontot is ő szerezte, majd alig öt perc alatt újabb hatot (12-9). A negyed második felében helyére lépő Radics Gerzson a pontszerzést is átvette tőle, az első játékrész végére pedig már 24-14-re vezettünk.

A második negyed elején küzdelmesen alakult a játék, a ceglédiek küzdöttek a szépítésért, de öt pontnál kevesebbre nem tudták csökkenteni a különbséget. A 17. percben Marcikic Leon dupláját követően végre beindult a Vasas-henger, Fekete Viktorral közösen alig három perc leforgása alatt ötről tizennyolc pontosra növelték az előnyünket.

A szünet után a vendégek szerezték az első kosarat ám Marcikic és Bagó pontjainak köszönhetően két perc alatt huszonkét pontosra növeltük a vezetést. A találkozó legnagyobb arányú, huszonhét pontos különbsége (66-39) Farkas Attila hármasával alakult ki a 28. percben. Ezt követően ugyan egy rövidebb hullámvölgybe kerültünk, s Farkas egyetlen triplájával szemben a ceglédiek öt duplája következett, ám a húsz pontos előnyünk így is biztonságosnak tűnt.


Radics Gerzson (4) lendületben

A hajrában háromszor sikerült a CKE játékosainak húsz ponton belül kerülniük, ám ezekben a pillanatokban sohasem késett akadémistáink válasza, akik végül 84-60-as magabiztos győzelmet arattak.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia megbízott vezetőedzője:

„Szeretnék gratulálni játékosaimnak, különösen azért, mert nagy figyelemmel kezdték a mérkőzést. Annak ellenére, hogy voltak pillanatok, amikor a Cegléd csökkentette a különbséget, végig követtük a saját tervünket és kézben tartottuk a mérkőzést. További sok sikert kívánok a Ceglédnek a szezon hátralévő részében.”

Marcikic Leon, a Vasas Akadémia játékosa:

„Először is gratulálok a CKE csapatának, függetlenül a számszerű végeredménytől. Keményen harcoltak és sikerült jól kifárasztaniuk bennünket. Ugyanakkor a csapatomnak is szeretnék gratulálni a győzelemhez. A támadásban és a védekezésben egyaránt végre tudtuk hajtani az edzőnk utasításait, s ennek köszönhető a mai siker is.”

Fotók: Láng Győző


Hirdetések