Jenkei Dániel, 2022.10.28. | Vízilabda

Régóta nem volt ilyen szintű nemzetközi meccse vízilabdázóinknak: az A-Híd VasasPlaket szombaton a Bresciát fogadja a Komjádiban. A tét a BL-főtábla, ez lesz a párharc első felvonása.

Szombaton este nagyon fontos Bajnokok Ligája-selejtezőt játszik az A-Híd VasasPlaket az olasz sztárcsapat, az AN Brescia ellen a Komjádi-uszodában. 

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy több mint tíz éve nem volt ilyen színvonalú és téttel bíró nemzetközi találkozó pólósaink számára, akik a lehető legnehezebb ellenfelet kapták a főtáblás szereplésről döntő utolsó párharcban, miután másodikak lettek az ezt megelőző spliti kvalifikációs körben.

Az olasz Brescia tavaly érdekelt volt a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében is, amelyben végül negyedik lett, 2021-ben pedig a Pro Reccót megelőzve olasz bajnoki címet nyert.

Keretük hemzseg az olasz válogatott játékosoktól, de minőségi légiósaik is vannak, elég, ha csak a balkezeseiket, a szerb-georgiai Vapenszkit és a horvát Kharkovot említjük.

Ami a mieinket illeti, két magabiztos bajnoki sikerrel hangoltunk a Miskolc és a Szeged ellen, de a Brescia elleni találkozó lesz az igazi értékmérő annak kapcsán, hogy hol tartunk.

 


A szombati találkozó 19 órakor kezdődik, és mindenki abban bízik, hogy sokan leszünk a Komjádi-uszodában. Balkezesünk, Ivan Nagajev még fejlődő magyar nyelvtudását is megcsillogtatta ennek érdekében a napokban.

Aki esetleg mégsem tud a helyszínen szurkolni, a LEN felületén keresztül követheti a Vasas SC által biztosított élő stream közvetítést.
 

JEGYÁRAK
- Vasas-függő: 1000 Ft
- felnőtt: 3000 Ft
- diák/nyugdíjas: 2000 Ft,

6 év alatt ingyenes

(A jegyeket a szombati mérkőzés előtt a Komjádi-uszoda pénztárában lehet megvásárolni. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség. Pénztárnyitás: 17.30)
Vasas-függő regisztráció ITT.
(A regisztrációt követően a név bemondásával vehető igénybe a kedvezmény már a szombati meccsen is)
Bérletvásárlásról infók ITT.

 

 

A Brescia közösségi felületein pedig így nyilatkoztak az ellenfél részéről az érintettek.
Sandro Bovo, vezetőedző: - Jól néz ki a csapatunk a fontos meccs előtt, jó munkát tudtunk végezni ezen a héten. Egy nagyon felkészült csapattal találkozunk szombaton, a Vasas mind játékban, mind hozzáállásban rendkívül stabilnak tűnik, de megvan a tervünk ellenük, és már alig várjuk, hogy vízbe ugorjunk Budapesten.
Jacopo Alesiani, a Brescia játékosa: - A Hannoverrel készültünk közösen Bresciában az elmúlt napokban, ez nagyon hasznos volt, a játék minden elemét tudtuk gyakorolni, és úgy érzem, felkészültünk mindenre, amire szükség lehet a Vasas ellen. Tudjuk, hogy nagyon jó játékosaik vannak, mondhatnám Brguljant, Bátorit, a balkezes Nagajevet, de szinte bárkit, hiszen csapatként is nagyon erősek. Kemény meccs lesz tehát, de mindent beleadunk!

Hirdetések