Gy. Szabó Csilla, 2022.10.22. | Kosárlabda

Akadémistáinknak nem sikerült a PVSK győzelmi sorozatát megszakítaniuk, ám azt elérték, hogy a házigazdák eddig ellenünk szerezték a legkevesebb pontot. A támadásainkba azonban olyan sok hiba csúszott, hogy így sem tudtuk megszorítani a pécsieket.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 5. forduló.

Pécsi VSK-Veolia – Vasas Akadémia 87-62 (17-11, 25-13, 25-26, 20-12)

Pécs: Harler (20), Halász (12/6), Molnár (5/3), Horti (18/6), Juhos (12). Csere: Bíró O. (2), Tóth (6), Németh (2), Bíró L. (4), Antoni (6).

Vasas: Fekete (6/6), Moravcsik (7), Bagó (14), Kelemen (6), Radics (8). Csere: Andrássy (6/3), Dormán, Farkas (9), Marcikic (6), Pleesz, Cseh.


Az NBI/B-s férfi mezőny Piros csoportjának legeredményesebben támadó együttese a PVSK fogadta szombaton a leghatékonyabban védekezőt, vagyis a Vasas Akadémia csapatát. Nagy kérdés volt, vajon melyik taktikája lesz ezen a napon a nyertes. Bagó Martin két duplájával akadémistáink szerezték meg a vezetést, a vártnál gyorsabb játékkal lepték meg a házigazdákat. Ráadásul a bírók is engedték a kemény játékot, ami nekünk kedvezett. A pécsiek azonban felvették a ritmust és fordítani tudtak, de így is csupán hat pontos előnyhöz jutottak az első negyed végére.

A második játékrészben egyre inkább kiütközött támadójátékunk sebezhetősége, a kidolgozott figurák végén alig-alig sikerült pontot szereznünk. Különösen a távoli kísérletekkel gyűlt meg a bajunk. Nem így a házigazdáknak, akik a gyors játékba belelendülve fokozatosan növelték előnyüket, a 18. percben már huszonegy ponttal is vezettek (40-19). Marcikic Leon duplájának és Fekete Viktor triplájának köszönhetően sikerült kicsit felzárkóznunk, de végül tizennyolc pontos hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe a félidőben.

A harmadik negyedben a pécsiek folytatták eredményes játékukat, 63-37-es állásnál alakult ki az addigi legnagyobb különbség. A hazai örömjátékot ekkor elrontotta együttesünk Marcikic duplájával indított 11-2-es sorozata, amivel 17 pontosra csökkent a hátrányunk, ami egyértelmű bizakodásra adott okott.

A hajrát azonban ismét a vendéglátók kezdték jobban, s mivel a dobásokban újból sokat hibáztunk, többet már nem is sikerült húsz ponton belülre kerülnünk. A pécsiek ezzel újabb magabiztos győzelmet aratva őrizték meg veretlenségüket. Igaz, ellenünk tudták a legkevesebb pontot szerezni.

Stephen Arigbabu, a Vasas Akadémia megbízott vezetőedzője:

„Gratulálok a PVSK csapatának a győzelemhez. A védekezésünkből ma hiányzott a kellő összhang, a támadásban pedig huszonnégy eladott labdánk volt, amivel egy nagyon jó csapat ellen egyszerűen nem lehet nyerni. Sok sikert kívánok a PVSK-nak a folytatásban.”

Fotó: PVSK-Veolia


Hirdetések