Gy. Szabó Csilla, 2022.10.22. | Kosárlabda

A hétközi Szuperkupában elszenvedett vereség láthatóan nem viselte meg a Sopron Basket játékosait, a második félidőben mutatott kiváló játékuknak köszönhetően harmincnégy ponttal győzték le akadémistáinkat. A bajnokcsapat kosárlabdázói könyörtelenül kihasználták hibáinkat.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 6. forduló.
Sopron Basket
− Vasas Akadémia 78-44 (24-12, 16-12, 19-13, 19-7)

Sopron: Fegyverneky (8), Sykes (13), Stankovic (6), Brooks (16), Sitku (2). Csere: Kunek (16/9), Varga, Magbegor (8), Czukor (7/3), Böröndy (2), Völgyi.

Vasas: Papp (7/3), Budácsik (3/3), Tóth (8), Szerencsés (3), Nunn. Csere: Salamon (8), Pardee (6/6), Smailbegovic (9/3), Madár K., Van Rijs D., Van Rijs L.


A 2022-es FIBA női Szuperkupa-döntőben vereséget szenvedő Sopron Basket volt női élvonalbeli csapatunk szombati ellenfele. A hazai bajnokság abszolút favoritja ellen joggal reménykedhettünk abban, hogy a francia Bourges elleni hétközi találkozó sokat kivett a soproni játékosokból. A pályára lépve azonban nyomban rácáfoltak erre a várakozásra, hiszen 6-0-as, majd pedig 14-2-es sorozattal kezdtek. A házigazdák védekezése tökéletesen működött, hiszen az első negyedben csupán három játékosunk, Papp Klaudia, Tóth Orsolya és Smailbegovic Nadja szerzett pontot, ők is mindösszesen tizenkettőt.

A második negyed első felében támadásban és védekezésben egyaránt feljavultak akadémistáink, és hét pontra csökkentették a játékrész elején kialakult tizennégy pontos hátrányukat. A folytatásban azonban egyre erősebb lett a soproni nyomás, és a félidőre már tizenhat pontos előnnyel vonulhattak a hazaiak (40-24).

A harmadik negyedet ismét jól kezdtük, Katrina Pardee és Budácsik Dorottya sikeres távolijának köszönhetően, tizenhárom pontra zárkóztunk fel (46-33). Ekkor azonban ismét egy megállíthatatlan soproni sorozat következett, és a 29. perc végére, Fegyverneky közelijével az addigi legnagyobb különbség alakult ki (57-33).

A negyedik negyedben már kizárólag az történt a pályán, amit a soproniak szerettek volna, nagyon gyorsan harminc fölöttire nőtt a két csapat közötti különbség. Együttesünk a hajrában mindössze hét pontot szerzett.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nehéz meccs volt a mai, hiszen a Sopron egyértelműen nagyobb játékerőt képvisel nálunk. Nem nyújtottuk a legjobbunkat, főleg az erősségünknek számító gyorsindítások hiányoztak. A másik probléma az eladott labdák magas száma volt, különösen a palánk alatt. A soproniak nagyon sokat tettek azért, hogy hibába kényszerítsenek minket, s ez sikerült is nekik. Sok üres helyzetre adtunk nekik lehetőséget, amelyet rendre ki is használtak. Gratulálok a győzelemhez!”

Szerencsés Tamara, a Vasas Akadémia játékosa:

„A Sopron nagyon jól játszott, a házigazdák minden hibánkat kihasználták. Sajnáljuk, hogy nem sikerült megvalósítani azt, amit az edzésen megbeszéltünk, és nem tudtunk kellően összpontosítani a mérkőzésre.

Fotók: hunbasket


Hirdetések