Jenkei Dániel, 2022.10.20. | Vívás

Ezúttal Nagy Dávid nyert Splitben szatellitversenyt, de Koch Máté is felállhatott a dobogóra, fiatal tehetségeink közül pedig Domonkos Emese ért el komoly nemzetközi sikert a közelmúltban.

Rabb Krisztián múltkori szatellit-győzelme után legjobb férfi párbajtőrözőink folytatták a sort, ők Splitben vettek részt felvezető versenyen, ahol a teljes magyar élmezőny képviseltette magát.

Klubunkból a két Halla Péter-tanítvány, Nagy Dávid és Koch Máté pedig folytatta az előző szezon remeklését, hiszen előbbi egészen kiemelkedő formában vívva gyakorlatilag simán nyerte meg a viadalt, utóbbi pedig a harmadik helyen végzett. Több mint biztató előjelek, a párizsi olimpiai szempontjából már nagyon fontos szezon előtt!
 


És ha már szezonnyitó vívósikerek, mindenképpen érdemes kitérnünk a közelmúltban Gödöllőn rendezett kadet kard európai körversenyre, amelyen a Vasas-tehetségek között is szereplő Domonkos Emese tette le igencsak a névjegyét, miután előbb csapatban (Gömöri Grétával, Kis Abigéllel és Tóth Nadinnal), majd egyéniben is nagyon magabiztosan tudott aranyéremet nyerni.

Bíztam benne, hogy jól fog sikerülni a verseny, egyébként is a nemzetközi viadalok vannak fókuszban számunkra, hiszen fontos pontokat lehet így gyűjteni. Elsősorban a csapat kapcsán volt elvárás, hogy jól szerepeljünk. Ez maximálisan sikerült is, viszonylag simán tudtunk nyerni, és nagyon jól együtt tudtunk működni az egész nap folyamán, pedig ez volt az első szereplésünk ilyen felállásban. Az egyéni pedig számomra a hab volt a tortán. Az első asszókban még nem éreztem annyira jónak a vívásomat, be is csúszott vereség a csoportkörben. Aztán egyre jobb lett tusról tusra, és talán a negyeddöntőben jött le rólam teljesen a stressz, ahol ugye egy magyar lánnyal vívtam. Örülök az aranyérmeknek, készülünk tovább, legközelebb Szófiában rendeznek hasonló körversenyt - tekintett vissza a gödöllői hétvégére vasasos tehetségünk.

 


Azóta egyébként Sárközi Gergely tanítványa eggyel feljebb, a juniorok pasaréti Magyar Kupa-állomásán is nyert egy bronzot. Ugyanitt egyébként Spiesz Anna második lett, a fiúknál pedig Hegyi Barnabás és Vigh Benedek osztozhattak egy harmadik helyen a Vasasból.

 

 

fotók: hunfencing


Hirdetések