Jenkei Dániel, 2022.10.19. | Röplabda

Mindössze egy és negyed órára volt szüksége Gentben a Vasas Óbudának, hogy győzzön a BL-selejtező első körének odavágóján.

Bajnokok Ligája, I. selejtezőkör
VDK Gent-Vasas Óbuda 0:3 (-14, -12, -17)

Gent, 1000 néző. Vezette: Sikanjic (luxemburgi), Koutsoulas (görög)

VDK Gent: Flament 4, Vandewiele 3, Smeets 7, Van Elsen 3, Janssens 4, Divoux 2. Csere: Longeval, De Clerck (liberók), Vandesteene 6, De Quick. Vezetőedző: Stijn Morand

Vasas: Török 9, Papp O. 5, Bannister 15, Boyko 21, Abdulazimova 6, Skrypak 1. Csere: Juhár (liberó), Vezsenyi, Jámbor, Kump. Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos


Bár a mieink nyilatkozatai csak óvatos optimizmust sugalltak, azért a sorok között olvasva sejthette az ember, hogy a Vasas Óbuda az esélyese a Gent elleni első BL-selejtezőnek, még akkor is, ha idegenben kezdtünk.

Nos a maroknyi Vasas-tábor nagy örömére ennek a bizonyos esélyességnek hamar hangot is adtak a lányok, hiszen az első szettben pillanatok alatt húztak el 14-4-re.

Izgalomra pedig a folytatásban sem igen volt ok, mindössze 75 perc alatt sikerült simán behúzni a három játszmát, úgy, hogy a végén görög mesterünk a fiataloknak is lehetőséget tudott adni.

Talán nem nagyképűség, ha azt mondjuk, a budapesti visszavágó ezek után csak formalitás lesz.

 

Giannis Athanasopoulos vezetőedző így értékelt a Vasas Óbuda honlapjának a meccs után: - Őszintén szólva a mérkőzés előtt nem gondoltam, hogy ilyen simán fogunk tudni nyerni, de a lányok végig rendkívül koncentráltak voltak, teljes mértékben betartották a megbeszélt taktikát, épp ezért nagyon büszke vagyok rájuk! Azt azonban nem szabad elelejtenünk, hogy ez még csak a párharc első mérkőzése volt.
 


Hirdetések