Jenkei Dániel, 2022.10.19. | Röplabda

Rögtön egy nagyon fontos belgiumi találkozóval indul a röplabdaszezon a Vasas Óbuda számára szerdán este. Megnéztük, mi újság a csapatnál és Juhár Dalmával is beszélgettünk.

Számos felkészülési meccsel, közte például egy Santorini szigetén megnyert tornával töltötte női röplabdacsapatunk az igencsak hosszúra nyúlt felkészülési időszakot. 

Ez a hét pedig már a premierekről szól, hiszen szerda este Gentben jön a szezon első tétmeccse a BL-selejtezők első körében, szombaton pedig az MTK ellen játszunk idegenben az Extraliga-nyitányon.

 



 

Visszatérve a BL-selejtezőre, a VDK Gent elleni oda-visszavágós párharc nyertese egy bosnyák vagy spanyol csapattal találkozhat a következő körben, amely már a húszcsapatos főtábla közvetlen előszobája. (Ha a második körbe eljutunk, még egy vigaszágas lehetőség is rendelkezésre áll a főtáblára jutás kapcsán).

Ahogy a Vasas Óbuda honlapján Sarlós Márton ügyvezető elmondta, a klubvezetés a jelenlegi gazdasági helyzetet és a szakmai szempontokat mérlegelve úgy döntött, nemzetközi színtéren csak a Bajnokok Ligájára koncentrálnak, így a csapat nem indul a Közép-európai Ligában, amelyet ugye tavaly megnyert.

A cél pedig a BL kapcsán egyértelmű, bármennyire is nehéz az odavezető út, szeretnének 2019 után újra a főtáblára kerülni.

Támogatásból nem lesz hiány most sem, a leghűségesebb Vasas-szurkolók a tőlük kapott kép tanúsága szerint már Belgiumban hangolódnak a 20.30-kor kezdődő összecsapásra.
 

 

Mi pedig a meccs előtti napon Juhár Dalmánál, csapatunk saját nevelésű liberójánál érdeklődtünk telefonon:

Az elmúlt hetekben már célzottan a Gent elleni találkozóra készültünk, hiszen a tét óriási. A felkészülés során értek minket pozitív és negatív élmények is, de egy biztos, mindegyikből tudtunk tanulni, és ebben az időszakban ez a legfontosabb. Már itt vagyunk Belgiumban, nagyon korán indultunk Budapestről kedd hajnalban, de a körülményekre nem lehet panasz, nagyon szép a hotel és a csarnokban is tudtunk már edzeni. Ami az ellenfelet illeti, természetesen videóztunk, és láttuk, hogy egy nagyon türelmes, kivárásra játszó csapatról van szó, amely a hagyományostól több szempontból is eltérő stílusban röplabdázik. Ez tűnik a legnagyobb kihívásnak, de vannak ötleteink, hogyan tudjuk majd megtörni őket. A cél egyértelmű, tovább szeretnénk jutni és újra a BL-főtáblán szerepelni. Mostantól egyébként nagyon komoly meccsdömping következik, de ez nem újdonság számomra, hiszen ez lesz a hatodik felnőtt szezonom. Amikor három éve bejutottunk a BL-be, akkor is folyamatosan szerda-szombat ritmusban játszottunk, ez mentálisan és fizikálisan is megterhelő, de a keretünk tele van komoly válogatott játékosokkal, így meg kell oldanunk a feladatot. Nem volt most olyan komoly változás egyébként a csapat összetételében, az újak pedig játékban és emberileg is hamar beilleszkedtek, így szerintem minden adott a jó szereplésünkhöz.

 



 

Vasas Óbuda 2022/23 

Játékosok: Fábián Fanny, Juhár Dalma, Kump Aliz, Papp Orsolya, Török Kata, Vezsenyi Adrienn, Ayshan Abdulazimova, Taylor Bannister, Yuliya Boyko, Olga Skripak (új érkező), Szalai Anna (új érkező) Jámbor Cecília (új érkező), Karolína Fričová (új érkező)

Vezetőedző: Giannis Athanasopoulos

Hirdetések