Gy. Szabó Csilla, 2022.10.15. | Kosárlabda

Gyengébb támadójátékunk megbosszulta magát a PEAC elleni bajnoki fordulóban. Női élvonalbeli csapatunk ugyan jól kezdte a találkozót és az első negyedben többször is vezetett, végül tizenkét pontos vereséget szenvedett Pasaréten.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 5. forduló.
Vasas Akadémia
– NKA Universitas PEAC 62-74 (23-23, 12-24, 14-13, 13-14)

Vasas: Tóth (7), Papp (9), Madár K. (2), Budácsik (4), Salamon (4). Csere: Pardee (16/6), Nunn (8), Szerencsés (10), Smailbegovic (2).

PEAC: Burdick (9), Wentzel (12/6), Kiss (21/3), Calhoun (8/3), Laczkó (5/3). Csere: Katanic (12), Sanchez (2), Szücs, Selcova (3/3), Kaszás-Pap (2), Olawuyi.


A PEAC személyében ismét a női élmezőny egyik veretlen csapata volt az ellenfelünk, amely játékosállománya alapján idén is joggal pályázhat éremre. Az előző fordulóban azonban nagyon szoros meccsen, mindössze két ponttal nyertek otthonukban a CEKK ellen, ezért akadémistáink számára sem volt elképzelhetetlen, hogy első bravúrjukat éppen a pécsiek ellen mutatják be.

A találkozó csapatkapitányunk, Papp Klaudia pontjaival indult, kosarát a vendégek szabálytalansága ellenére is bedobta, majd a jogosan megítélt büntetőt is értékesítette. Budácsik Dorottya és Katrina Pardee találataival a folytatásban is tartottuk néhány pontos előnyünket, az első negyed felénél azonban Wentrel triplájával előnyhöz jutottak a vendégek (9-8). Nagyobb vezetést azonban nem sikerült kiharcolniuk, sőt, Tóth Orsolya révén kisvártatva egyenlítettünk, majd egészen a negyed végéig vezettünk. Az utolsó hármast a vendégek szerezték, s így döntetlennel zárult a játékrész.

A második negyedben a pécsiek visszaszerezték a vezetést, majd Papp Klaudia büntetőivel egyszer ugyan még kiegyenlítettünk, sőt egypontos vezetéshez is jutottunk, ám a vendégek nyomban fordítottak, s a negyed közepére már tízzel is vezettek (39-29). Ebben nagy része volt annak, hogy közel három percen keresztül nem szereztünk pontot. A 16. percben Tóth Orsi törte meg a rossz szériát, és öt pontnyira tudtunk felzárkózni. A negyed vége azonban a pécsieké volt, akik gyors támadásaikkal végül tizenkét pontos előnyt harcoltak ki a szünetre.


Tóth Orsolya (21) harcol a labdáért

A félidőt követően a pécsiek magabiztosan tartották a tíz pont feletti előnyüket, a harmadik negyedben egyszer sikerült nyolcra csökkentenünk a hátrányunkat.

A hajrában akadémistáink ismét nagyot küzdöttek, de a nyolc pontos lélektani határt már nem tudták átlépni.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Nagyon csalódott vagyok a teljesítményünk miatt, csapatként és egyénileg is gyengébben teljesítettünk a vártnál. Nemcsak edzenünk, beszélnünk is többet kellene ahhoz, hogy ne vétsünk alapvető hibákat. Sokkal könnyebb lenne, ha a meccs alatt nem arra kéne buzdítani a lányokat, hogy fussanak és zárjanak ki, hiszen ezek alapvető dolgok, viszont így magát a játékot nem tudjuk fejleszteni. Csalódott vagyok a támadójátékunkat illetően, sajnos, jelenleg nem tudjuk felvenni a kesztyűt a PEAC-hoz hasonlóan erős csapatok ellen. Sokkal elhivatottabbnak kell lennünk, remélem ezt idővel sikerül majd elérnünk.”

Katrina Pardee, a Vasas Akadémia játékosa:

„Jól kezdtük a találkozót, de ahogy telt az idő, egyre inkább azt éreztem, hogy valamit hiányzik a játékunkból. Szép lassan hátrányba kerültünk és mintha elvesztettük volna a hitünk és a motivációnkat. Ennek ellenére határozottan úgy gondolom, hogy egy nagyon tehetséges csapat vagyunk és nagy dolgokra vagyunk képesek. Sajnos egy nehéz sorozatban vagyunk, ezt követően majd találnunk kell valamit, amiből plusz energiát gyűjthetünk a folytatásra.

Fotók: hunbasket


Hirdetések