Gy. Szabó Csilla, 2022.10.15. | Kosárlabda

A harmadik negyed kivételével szinte végig vezetett csapatunk a Nagykőrösi Sólymok ellen. Együttesünk a nehezebb időszak során sem veszítette el lélekjelenlétét, s végül kilencpontos győzelmet aratott. 

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 4. forduló.

Vasas Akadémia – Nagykőrösi Sólymok 76-67 (17-13, 21-20, 17-21, 21-13)

Vasas: Moravcsik (6/3), Kelemen (2), Fekete (17/9), Radics (9/3), Bagó (6). Csere: Farkas (9/9), Cseh (7), Andrássy (2), Marcikic (12/6), Dormán (6), Pleesz.

Nagykőrös: Fehér (9/6), Kocsis (8/6), Timkó (9), Lakosa (14/6), Molnár (11). Csere: Váits (6), Molnár (4/3), Mácsai (2), Filep, Vámos (4).


A TF-BP elleni magabiztos győzelmet követően fogadták a Nagykőrösi Sólymokat akadémistáink a Sport11-ben. A találkozót Fekete Viktor két jól irányzott távolijának köszönhetően azonnal 6-0-as vezetéssel kezdtük, ami ugyan szép lassan elfogyott a negyed közepére, ám Dormán Balázs két duplájának, majd Farkas Attila triplájának köszönhetően ismét mi kerültünk előnybe, amit sikerült is tartanunk a hátralévő néhány percben.

A második negyedben is voltak ugyan hullámvölgyeink, de ezek nem tartottak sokáig, és négy pontnál közelebb egyszer sem engedtük ellenfelünket.

A szünet után azonban alaposan ránk ijesztettek a Sólymok, hiszen már a 25. percben egyenlítettek, majd Molnár kosarával vezetést is szereztek. Előnyüket egészen az utolsó percig tudták tartani, Marcikić Leon sikeres közelijének köszönhetően sikerült egy pontos előnnyel zárni a játékrészt.


A csapategység a hullámvölgy idején is erős maradt, ennek volt köszönhető a Sólymok elleni győzelem

A negyedik negyed szabadkai kosárlabdázónk triplájával indult, s hamarosan már kilenccel vezettünk, a nagykőrösiek azonban rendre kihasználták hibáinkat és a negyed közepére kétpontosra csökkent az előnyünk. A 35. percben Andrássy Géza közelijét követően azonban szép lassan elléptünk az üldöző vendégektől, s az utolsó percre hatpontos vezetéssel fordultunk. A meccs végén a sólymok sorra vétették a személyi hibákat, de sem Bagó Martin, sem Radics Gerzson nem tudta őket értékesíteni. Végül Moravcsik Áron javára kétszer is büntetőt ítéltek, s előbb egyszer, majd kétszer volt eredményes. Ezzel alakult ki a kilenc pontos győzelem.

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Gratulálok játékosaimnak, tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk. Ellenfelünk nagyon okosan védekezett, így arra kényszerített minket, hogy sok távoli dobást vállaljunk. A harmadik negyedben nagyon jól reagáltunk erre a helyzetre, egyszer sem estünk össze, még akkor sem, amikor a Sólymok négy ponttal vezettek ellenünk. Ez egyértelműen a csapat határozott karakterét, valamint játékosaim erős személyiségét bizonyította. Sok sikert kívánok a Nagykőrösnek!”

Fekete Viktor, a Vasas Akadémia játékosa:

„Nagyon tempós mérkőzés volt a mai, nehezen tudtunk ellépni a Nagykőröstől. Szépen játszották a saját játékukat, mi pedig többször nem is találtuk annak ellenszerét. Végül türelmesebbek lettünk, tempót váltottunk és sikerült átvennünk a mérkőzés irányítását. Gratulálunk a Nagykőrösnek, mi pedig már készülünk is a jövő heti ellenfelünkre!”

Fotók: Láng Győző


Hirdetések