Gy. Szabó Csilla, 2022.10.08. | Kosárlabda

Nagy csatában maradt alul női élvonalbeli együttesünk Győrben, játékosaink hullámzó teljesítményét nagyszerűen használták ki a házigazdák. A jó periódusokban mutatott játék azonban mindenképpen biztató a folytatásra nézve.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 4. forduló.
SERCO UNI Győr
− Vasas Akadémia 93-85 (18-15, 30-20, 22-22, 23-28)

Győr: Willams (11), Dombai (9), Ellenberg-Wiley (18), Török (15/9), Bach (10/6). Csere: Dubei (10/6), Ruff-Nagy (7/3), Oroszova (4), Varga (5/3), Weninger.

Vasas: Szerencsés (7), Papp (18/6), Pardee (17/9), Budácsik (4), Madár E. (2). Csere: Nunn (22), Smailbegovic (13/3), Madár K., Salamon (2), Van Rijs D., Van Rijs L.

A bajnokságot hibátlanul, három magabiztos győzelemmel kezdő Győr otthonába látogatott szombaton női élvonalbeli együttesünk. Kemény csatára számíthattak, ráadásul Tóth Orsolyára sem számíthattunk, hiszen ő a hétvégén az U23-as 3x3-as női válogatott tagjaként a korosztályos világbajnokságon képviseli hazánk színeit.

A mérkőzés esélyese tehát egyértelműen a házigazdák voltak, ami az első negyedben egyáltalán nem igazolódott be. S bár Dombai révén ők szereztek vezetést, Papp Klaudia szinte azonnal egyenlített, a hatodik percben szerzett hárompontosával, pedig 11-9-es vezetéshez is jutottunk. S bár a házigazdák egyenlítettek, majd később fordítottak is, de nem tudtak jelentős vezetéshez jutni. Mindössze hárompontos győri előnnyel zárult az első negyed.

A következő játékrészt ismét harcosan kezdtük, Schaquilla Nunn kosarainak köszönhetően egyenlítettünk, majd Papp Klaudia ismét egypontos vezetéshez juttatta csapatunkat. A folytatásban azonban közel négy percen át nem tudtunk eredményes támadást vezetni, s a győriek ezt kihasználva, tíz pontos előnyre tettek szert (31-21). Az ötödik perc végén Szerencsés Tamara törte meg a rossz sorozatot, a különbség azonban nem csökkent a két együttes között. Sőt. A győriek ekkor találták meg igazán a játékukat, s a félidőre már 13 ponttal vezettek.

A szünet után a nyáron Győrbe igazolt, korábbi csapatkapitányunk Bach Boglárka percei következtek, előbb egy duplával, majd egy triplával növelte a házigazdák előnyét (55-37). Hamarosan azonban ismét fordult a játék képe, és két amerikai légiósunk jó játékának köszönhetően, a 26. percre hat pontosra faragtuk a hátrányunkat (58-52). A mérkőzés hullámzott tovább, s ismét a győriek percei következtek, akik a negyed végére újból 13 pontos vezetést hoztak össze.

Akadémistáink azonban a hajrában sem adták fel, példamutatóan küzdöttek, s helyenként igen jó támadójátékkal lepték meg a házigazdákat, így sikerült csökkenti a hátrányukat. Egyenlíteni azonban már nem tudtak. A nyolc pontos vereség ennek ellenére kifejezetten biztató a folytatásra nézve, hiszen eddig egyedül a mi csapatunknak sikerült tíz ponton belülre kerülnie a magabiztosan játszó Győr ellen. A dobószázalék is akadémistáink felé billent, hiszen a 48,3 %-unk jobb volt a győriek 47,5%-ánál.

Játékosunk Schaquilla Nunn, 36-os VAL-értékével a mezőny legjobbjának bizonyult.

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Egy edző sohasem lehet elégedett, amikor veszít a csapata. De ez az eredmény nem is olyan rossz ahhoz képest, amilyen hullámzó teljesítményt nyújtottunk, sok volt a fent és a lent szituáció. Minden alkalommal, amikor közel kerültünk a győriekhez, könnyű hibákat vétettünk, s ezzel megadtuk nekik a lehetőséget, hogy ismét fölénk kerekedjenek. Azt gondolom, jó ellenfeli voltunk a házigazdáknak, akiknek gratulálok, mert megérdemelték a győzelmet. Úgy érzem jó úton járunk, de meg kell értenünk, hogy egy jobb csapat ellen csak akkor nyerhetünk, tökéletes játékot játszunk és nagyon jól koncentrálunk.”

Schaquilla Nunn, a Vasas Akadémia játékosa:

„Voltak jó periódusaink a mérkőzés folyamán, a hibák számát azonban a jövőben mindenképpen csökkentetnünk kell ahhoz, hogy még jobb eredményt tudjunk elérni.

Fotók: hunbasket


Hirdetések