Gy. Szabó Csilla, 2022.10.01. | Kosárlabda

Az edzői utasításokat betartva, remekül kezdett és jóideig vezetett is élvonalbeli női kosárlabda csapatunk a Szekszárd ellen, ám a folytatásban érvényesült a vendégek nagyobb rutinja. A végjátékban különösen hiányzott a tapasztalat fiatal játékosainkból.

TIPPMIX NŐI NBI/A. Alapszakasz. 3. forduló.
Vasas Akadémia
– Atomerőmű KSC Szekszárd 64-69 (25-16, 12-20, 17-17, 10-16)

Vasas: Nunn (14), Papp (3), Pardee (11/6), Madár E. (3), Madár K. (2). Csere: Budácsik, Tóth (8), Szerencsés (4), Smailbegovic (17/12), Salamon (2).

Csata: Studer (13/3), Goree (10), Boros (10/3), Hebard (8), Wallace (5). Csere: Vivians (20/3), Mányoky, Szűcs (3/3), Holcz.


Madár Eszter két sikeres büntetőjének, valamint Shaquilla Nunn duplájának köszönhetően akadémistáink kezdték jobban a találkozót (4-0), és a folytatásban is tartani tudtuk előnyünket, amely a negyed közepétől egyre növekedett. Nunnt követően Smailbegovic Nadja kapta el remekül a ritmust és végül 9 pontos vezetéssel zártuk az első játékrészt.

A másodikban Szerencsés Tamara és Nunn kosarainak köszönhetően már 12 ponttal is vezettünk (30-18), a szekszárdiak azonban szívós védekezéssel és pontos támadásokkal végül egyetlen ponttal megközelítették csapatunkat.

A félidő utáni első kosarat ugyan Katrina Pardee révén mi szereztünk, ám hamarosan fordítani tudtak a szekszárdiak és a mérkőzés folyamán először vezetéshez jutottak. A harmadik negyedet óriási csata jellemezte, hol egyik, hol másik együttes vezetett egy-két ponttal.

A negyedik negyedet ismét előnyből kezdhettük, még ha ez minimális egyetlen pontos is volt. Pardee duplája, majd triplája sem volt azonban elég ahhoz, hogy megőrizzük, Boros Júlia hármasával a 35. percben egyenlítettek a vendégek, majd vezetéshez jutottak. Az egyébként is nagyszerűen játszó Smailbegovic előbb közelről, majd a hárompontos vonalon kívülről volt eredményes, s így ismét nálunk volt az előny (64-61). A hátralévő két és fél percben azonban már csak a szekszárdiak tudtak kosarat dobni, így a végén ötpontos vendéggyőzelem született Pasaréten.


Smailbegovic Nadja (szemben) 17 ponttal segítette csapatunkat

Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Úgy gondolom, a játék minden elemében jobbak voltunk, kivéve az eladott huszonöt labdát, ami a győzelembe került a mai napon. Meg kell tanulnunk különbséget tenni a gyors játék és a kapkodás között. Sok esetben gyermeteg hibákat vétettünk, hiányoznak azok a rutinos játékosok, akik tudják, hogyan kell egy ilyen végjátékba belemenni. A vereség ellenére örülök annak, hogy a csapat ilyen szépen összeszedte magát a néhány napja elveszített mérkőzést követően. Tudjuk, hogy a rutin tekintetében óriási különbség van egy Vasas és egy top négyes csapat között, de ez az elszántság mindenképpen azt mutatja számomra, hogy jó úton járunk, csak még sokat kell dolgoznunk.”

Smailbegovic Nadja, a Vasas Akadémia játékosa:

„Büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen kiélezett meccset tudtunk játszani a Szekszárd ellen, és hogy egy komoly vereséget követően, ismét pozitív arcunkat tudtunk mutatni. Igyekeztünk eleget tenni az edzői utasításoknak, éppen ezért tudtunk vezetni az első félidőben. A szünet után azonban volt néhány rövidzárlat a játékunkban, amit az ellenfelünk arra használt, hogy visszajöjjön a meccsbe. A végjátékban én is úgy érzem, hogy a rutin hiányzott a leginkább, de gratulálok a csapatomnak, ismét bebizonyítottuk, hogy bárki ellen ki tudunk állni, és senki ellen nem játszunk alárendelt szerepet.

Fotók: hunbasket


Hirdetések