Gy. Szabó Csilla, 2022.10.01. | Kosárlabda

Férfi NBI/B-s kosárlabdázóink, jó kezdést követően, végül nem bírtak a fizikális fölényben lévő pécsi akadémistákkal. Védekezésünk ugyan elég jól működött, de ez nem volt elég a győzelemhez. Vangelis Ziagkos vezetőedző szerint a találkozó tanulságait mindenképpen le kell vonniuk.

FÉRFI NBI/B Piros-csoport. Alapszakasz. 2. forduló.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 52-59 (19-15, 4-14, 12-20, 17-10)

Vasas: Moravcsik (2), Marcikic (3/3), Bagó (12), Fekete (9/9), Kelemen. Csere: Farkas (6/6), Pleesz (1), Andrássy (9/3), Cseh (2), Dormán (3), Radics (5).

Pécs: Djordevic (12/3), Meszlényi (5/3), Kerpel-Fronius (11/9), Meleg (10/3), Kovács (4). Csere: Scherer (7/3), Benke (5/3), Lados (3), Kovács (4), Kollár (5), Rátvay, Kármán.


Leon Marcikic triplájával akadémistáink szereztek vezetést, amit a hatodik percig sikerült is tartani, ekkor jutottak először vezetéshez a vendégek. Andrássy Géza két sikeres büntetőjének, majd hárompontosának köszönhetően ismét nálunk volt az előny, Radics Gerzson duplájával pedig négypontosra nőtt (17-13), amit a negyed végéig sikerült is megőríznünk.

A második negyed elején közel két perc alatt úgy szereztek kilenc pontot a pécsiek, hogy mi egyszer sem tudtunk válaszolni rá, így hirtelen hattal elléptek. Bagó Martin és Cseh Botond révén ugyan egy pontra zárkóztunk, ám a félidőre végül mégis hatpontos hátránnyal vonultunk.

A harmadik negyed közepén egyre nagyobb előnyhöz jutottak a vendégek, aminek szorosabb és agresszívebb védekezéssel igyekeztünk megtalálni az ellenszerét. A pécsieket azonban nem sikerült ezzel megzavarni, távolról szerezték pontjaikat.

Az utolsó játékrész elején már tizenhat pontos hátrányban voltunk, amelyet a 37. percben Farkas Attila tripláját, majd Radics dupláját követően sikerült hatra csökkenteni. Ekkor mindkét együttes sokat hibázott, a meccs sorsa dőlt el azon, ki fordul nyugodtabban a végjátékba. Ez egy hajszálnyival jobban sikerült a pécsieknek, s ezzel hét pontos győzelmet arattak a Sport11-ben.


Dormán Balázs (32) támadásban a pécsiek ellen

Vangelis Ziagkos, a Vasas Akadémia vezetőedzője:

„Amikor a fizikális erő és az atletikus képességek a játék fontos tényezőjévé válnak, rendre hátrányba kerülünk. Az olyan ellenfelekkel szemben, amelyeknek lehetősége van arra, hogy következetes keménységgel, erővel és a győzelembe vetett hittel játszanak ellenünk, általában az áldozat szerepébe kényszerülünk. Ez történt most is. A védekezésben a zónánkkal ezt mégis képesek voltunk ellensúlyozni, ami a vendégek kevésbé hatékony támadásaiban mutatkozott meg. Annak ellenére, hogy a labdabirtoklásában ők voltak egyértelmű előnyben. Jellemző statisztikai adat, hogy egyetlen pécsi játékos szedett annyi támadó lepattanót, mint mi összesen, csapatként. Tudunk ennél keményebben játszani, de csak akkor, ha a ma esti meccs tanulságait következetesen levonjuk. A jövőnk szempontjából erre csapatként és egyénileg is rá vagyunk kényszerítve. Gratulálok a pécsieknek a győzelemhez!”

Bagó Martin, a Vasas Akadémia játékosa:

„A mai meccsen a védekezésünk rendben volt, kijavítottuk az előző meccsen tapasztalt hibákat, ami mindenképpen pozitívum. Fizikálisan igen erős csapat ellen játszottunk, ezért a támadásban meg is látszódott rajtunk a bizonytalanság. De hát szezon elején vagyunk, jobban össze kell még szoknunk. A hibáinkat kijavítjuk és megyünk tovább, jövő héten győzelemmel szeretnénk folytatni. Gratulálok a Pécs csapatának!”

Fotók: Jani Martin


Hirdetések