Nagy Dániel, 2022.09.30. | Kézilabda

Túl vannak az első hónapon az élvonalbeli utánpótlás-bajnokságokban szereplő kézilabdacsapataink: négy fordulót követően az ifik és a serdülők is a Keleti csoport első felében várják a folytatást.

A Vasas szeptemberi teljesítménye az ifjúsági bajnokságban:
DVSC Schaeffler–Vasas SC 46–22
Vasas SC–Váci NKSE 36–33
Békéscsabai Előre NKSE–Vasas SC 45–32
MTK Budapest–Vasas SC 19–36

Géber Zsolt, vezetőedző: „A debreceni meccsünk első harmadában jól helytállt a csapat, utána viszont nem sikerült partiban maradni. A második félidőben támadásban és védekezésben sem hoztuk a tudásunknak megfelelő szintet, így a vártnál nagyobb arányú vereség lett a vége. A Vác ellen sokkal szebb arcunkat mutattuk, és jó erőkből álló együttest győztünk le. Hozzá kell tennem, hogy rengeteget számít, milyen összeállításban tudunk az adott meccsen pályára lépni, hiszen Sárkány Petrára és Böhm Nikolettre a felnőttek között is számítanak, így lehet átfedés a csapatok között. Idegenben a Békéscsaba ellen sajnos újabb vereségbe szaladtunk bele, az MTK ellen viszont presztízsmeccs következett, amit jól játszva hoztak a lányok. Főleg az első játékrészt emelném ki, mindössze öt gólt engedélyeztünk az ellenfelünknek. Bízom a hasonló folytatásban!”
 


A Vasas szeptemberi teljesítménye a serdülőbajnokságban:
DVSC Schaeffler–Vasas SC 40–31
Vasas SC–Váci NKSE 29–24
Békéscsabai Előre NKSE–Vasas SC 28–35
MTK Budapest–Vasas SC 21–44

Gálfalvi Áron, vezetőedző: „Örülök, hogy az első körös vereségre három sikerrel tudtunk válaszolni, így az élmezőny tagjai vagyunk. A második csapatunk a serdülő harmadosztályban hibátlanul kezdett, három győzelmet követően a második helyen állunk. Az ifik harmadik vonalában negyedikek vagyunk, és külön öröm, hogy ősszel a leány U15-ös csapatunkat is elindítottuk – abba a jelentkezéseket továbbra is várjuk. Kiemelem Kovácsovics Mátyás kapusedzőt is, aki a felkészülés elején csatlakozott a stábunkhoz – nagyon lelkes, precíz kollégát ismertünk meg a személyében, akivel a játékosaink szívesen dolgoznak együtt.”


Hirdetések