Nagy Dániel, 2022.09.24. | Kézilabda

Együttesünk a Szent Istváni SE elleni, múlt heti meccshez hasonlóan 25–25-ös döntetlent játszott az Orosházi NKC ellen a női kézilabda NB I/B 4. fordulójában; a hazai találkozót követően Penszki Gergely vezetőedző és Dombi Katalin értékelt számunkra.

NB I/B, 4. forduló

Vasas SC–OXXO Energy Orosházi Női Kézilabda Club  25–25  (12–13)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 8, Speth 2, Pénzes 2, Györfi, Domokos 1, Dombi 6. Cserék: Kurucz (kapus), Szilovics 5, Imrei 1, Blaubacher, Gaschler, Nagy Zs., Kobela, Lengyel E, Bánhidi. Vezetőedző: Penszki Gergely
Kiállítások: 12, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/3


A mérkőzés előtt a öt szerzett ponttal a tabella második helyén álló csapatunk a tizedik Orosházi NKC-t fogadta a női kézilabda NB I/B negyedik fordulójában. A kezdő sípszót megelőzően Oláh Kyra vehette át a legutóbbi hazai meccsünkön legjobban teljesítő hazai játékosnak járó díjat.

Az első négy percben mindkét csapat kétszer talált be, majd rövid ideig gólcsend következett. A nyolcadik perc főszereplője Pénzes Laura volt: játékosunk előbb tűpontosan indította Domokos Dalmát, aki kihasználta a ziccert, majd ő maga bombázott a vendégek hálójába. Tartotta az előnyét a csapatunk, a félidő felénél 8–6-os előnyben voltunk. A Vasas SC ezt követően majdnem két percig kettős emberhátrányba került, Dombit és Domokost is kiültették, amit a vendégek kihasználtak: 8–8-nál egészültünk ki teljesen. A játékrész utolsó öt perce nem indult jól számunkra, háromgólos előnybe kerültek az orosháziak, végül 13–12-es vendégelőnnyel vonultak szünetre a felek.
 


A folytatásban is kiélezett csata folyt a pályán, egygólos előnynél nagyobbat egészen a félidő 19. percéig egyik oldalon sem jegyezhettünk fel, akkor viszont három egységgel „lógott meg” az Orosházi NKC. Csapatunknak gyorsan faragni kellett a hátrányából, ha meccsben akart maradni, amit meg is tett: hét és fél perccel a lefújás előtt Dombi Katalin már az egyenlítésért fordulhatott kapura a hatosvonal mögül, és nem hibázott (22–22); komoly izgalmakra volt kilátás. Huszonöt másodperccel a vége előtt, a 25–24-es vezetésünknél Pénzes kapott piros lapot, a megítélt hetest pedig gólra váltották a vendégek; még egyszer támadhattunk a győzelemért, újabb találat azonban nem született, így a múlt heti, Szent Istváni SE elleni eredményt lekopírozva 25–25-öt játszott az együttesünk.

ÉRTÉKELÉS

Penszki Gergely vezetőedző: „Pont olyan feszült és kemény volt a meccs, mint amire számítottunk. Nagyon nehéz magunkat függetleníteni a körülményektől. A végjátékban a kétgólos előnyünket meg kellett volna tartani, türelmesebb, okosabb támadójátékkal ezt elérhettük volna. A lányok szívüket, lelküket beletették a mérkőzésbe, ennyire volt elég. Sok energiát fektettünk a védekezésbe, ennek ellenére többet is hibáztunk, elöl pedig a helyzetkihasználásunk elmaradt a várttól.”

Dombi Katalin: „Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, ezt bizonyítja, hogy végig fej-fej mellett haladtunk az eredményt tekintve. Támadásban és védekezésben is volt hibáink, ezeket a jövőben le kell csökkenteni. A hozzáállásunkkal nem volt gond, a szurkolóinknak pedig köszönjük a támogatást.”


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

Együttesünk legközelebb október elsején, szombaton játszik mérkőzést; a Sterbinszky-csarnokban fogadja a Kozármisleny KA alakulatát a Magyar-kupa második fordulójában.


Hirdetések