Jenkei Dániel, 2022.09.22. | Ökölvívás

Két arannyal és számos további éremmel zárt Debrecenben a Vasas-Süllős, amely az összesített pontversenyt is megnyerte.

Szeptember 14. és 17. között Debrecenben rendezték az ifjúsági magyar ökölvívó bajnokságot, amelyen igencsak kitettek magukért a vasasos fiatalok. 

Kovács Kruzitót 57 kg-ban, Balogh Józsefet pedig 92 kg-ban nem tudták megállítani, mindketten magyar bajnokok lettek.

Sárközy Kevin (51 kg) és Bari István (67 kg) szintén finálét bokszolhattak, nekik ezúttal a szépen csillogó ezüst jutott. Az 51 kg-os Éliás Péter pedig harmadik lett.

A lányoknál két ezüstnek örülhettünk, Holló Mira (54 kg) és Gyenge Barbara (70 kg) révén. Előbbi finálés meccsét a legjobb női döntőnek is megválasztották, olyan remek küzdelmet hozott. Pudes Petra pedig 54 kg-ban szerzett bajnoki bronzot a Vasas-Süllősnek.

A dobogósokon kívül még feltétlenül meg kell említenünk az öt ötödik helyezettünket: Simon Salamon és Sándor Dominik (60 kg), Miskolczi Márk és Tanai Gábor (63,5 kg), illetve Nagy Márk (80 kg).

A fenti kitűnő eredményeknek köszönhetően a legeredményesebb fiúcsapat és az összesített pontverseny győztese is a Vasas- Süllős Boxing Team lett.

 

Vezetőedzőnk, Régi Dániel elmondta, hogy elégedett a szerepléssel, népes csapattal utaztak Debrecenbe, így számítottak a jó eredményekre, és szinte mindenki meg is felelt a várakozásoknak. A két bajnoki címet elérő versenyző, Kovács Kruzitó és Balogh József jövő héten Brandenburgban vesz részt nemzetközi viadalon, ők mindketten azért küzdenek, hogy ott lehessenek az ifjúsági világbajnokságon.


Hirdetések