Gy. Szabó Csilla, 2022.09.10. | Kézilabda

A vártnál nagyobb ellenállásba ütköztek első hazai mérkőzésükön női kézilabdázóink, ám így is hozták a kötelező győzelmet. Csapatunknak a váratlan hullámyvölgyekkel gyűlt meg leginkább a baja.

Női NBI/B, 2. forduló

Vasas SC−Tempo KSE 34−27 (21−13)

Vasas SC: Zsigmond (kapus), Oláh 9/3, Dombi 4, Szilovics 1, Pénzes 5, Kobela, Domokos. Cserék: Kurucz (kapus) 1, Györfi 2, Blaubacher 5/2, Nagy 1, Lengyel 3, Bánhidi 2, Imrei 1, Gaschler. Vezetőedző: Penszki Gergely.
Kiállítások: 8, ill. 5 perc
Hétméteresek: 5/5, ill. 7/7.


A Kecskeméten tizenöt gólos győzelemmel bemutatkozó együttesünk a Fáy utcában is sikeres idénykezdésre készült. A szezon első hazai gólját Pénzes Laura szerezte a harmadik perc elején, s ezzel 1-1-re egyenlített, majd Oláh Kyra révén szereztünk vezetést. A vendégek a vártnál jobban tartották magukat, s 6-6-ig fej-fej mellett haladt a két csapat. A 11. percben Nagy Zsuzsa góljával indult be csapatunk, a 25.-ben pedig már hattal vezettünk 16-10-re. Ekkor egy rövidke hullámvölgy következett, a vendégek 16-13-ra tudtak felzárkózni. Az első félidő utolsó percei azonban ismét a miénk volt, sorban szereztük a gólokat, és Lengyel Eszter találatával az addigi legnagyobb nyolc gólos előny alakult ki.

A második félidő is Vasas-góllal kezdődött, Pénzes Laura szép betörését követően kilencre nőtt az előnyünk. A kilencedik percben kettős emberhátrányba kerültünk, de ez sem akadályozta meg játékosainkat a gólszerzésben. Előbb Blaubacher Dóra volt eredményes, majd Dombi Katalin, s ezzel ismét kilenc gólosra nőtt az előnyünk.

A vendégek azonban még ekkor sem adták meg magukat, mindig kihasználták amikor védekezésben lankadt a figyelmünk. Így történt a 45 percben is, Penszki Gergely pedig nem habozott időt kérni, amikor hat gólosra fogyott az előnyünk (28-22). A második félidő huszadik percében már csak négy góllal vezettünk (28-24), Pénzes Laura egy, valamint Oláh Kyra két találatának köszönhetően azonban nyolc perccel a meccs vége előtt ismét megnyugtató hétgólosra nőtt az előnyünk. A 32. pedig kapusunk, Kurucz Annamária szemfülességét dicsérte, aki okosan vette észre az ellenfél üres kapuját, s egy egész pályát átívelő pontos dobással állította be ismét a nyolcgólos vezetést (32:24).

ÉRTÉKELÉS:

Penszki Gergely vezetőedző: „A vártnál több hullámvölgy nehezítette a dolgunkat, ilyenkor sem támadásban, sem pedig védekezésben nem ment igazán a játék. Ellenfelünket mindenképpen dicséret illeti azért a lelkesedésért, amellyel harcba szállt ellenünk, s ezzel a tervezetnél nagyobb küzdelemre kényszerítettek bennünket. A célunk a győzelem volt, valamint egy állandó, jó színvonalú játék elérése. A már említett hullámvölgyek miatt ez utóbbit nem sikerült folyamatosan hoznunk. Nagyon jó érzés volt itthon játszani, a szurkolók sokat segítettek, s talán a lányok is túlságosan akartak, bizonyítani szerettek volna a hazai közönség előtt. De a szezonkezdet már csak ilyen.”

Oláh Kyra: „Szélsőként az volt az elsődleges célom, hogy a könnyű labdákat pontosan befejezve segítsem a csapatot, de védekezésben is próbáltam a lehető leghasznosabban játszani. Minden meccs fontos, nagyon hosszú szezon áll előttünk, ezért most is sok mindent kipróbáltunk, hiszen a jövő héten már egy sokkal keményebb ellenfél vár ránk. A hullámvölgyek remélem az idény eleji formának tudhatóak be és a későbbiekben stabilabb játékot tudunk majd produkálni. Azt hiszem,  a védekezésünkön kellene még sokat javítani. A belső posztokra több új játékos is érkezett a nyáron, akiket most kell beépítenünk, ezért sokat cserélgettünk, amibe néha még mi magunk is belebonyolódtunk. Az ellenfelünk is nagyon lelkes volt, az első tíz percben szinte nekünk estek, a vártnál keményebb ellenállásba ütköztünk. Az első félidő végén azonban láthatóan elfáradtak, ekkor mi nagyobb előnyre tettünk szert, ami szerencsére a meccs végéig kitartott.”

 


Hirdetések