B.V., 2022.09.03. | Kajak-kenu

Aranyérmet nyert a paksi Vajda Bencével a szegedi U23-as világbajnokságon K2 1000 méteren klubunk versenyzője, Szántói-Szabó Tamás. Őt kérdeztük a döntő másnapján.

Már pénteken elérkezett a Szeged melletti Maty-éren zajló U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság legfontosabb vasasos pillanata. Egyetlen érdekelt versenyzőnk Szántói-Szabó Tamás állt rajthoz az Atomerőmű SE sportolójával, Vajda Bencével az U23-as kajakpárosok ezer méteres fináléjában.

A tavalyi vb-n bronzérmet nyert versenyzőnket arra kértük, hogy emlékezzen vissza a történtekre:

„Az előfutamunk meglepően jól alakult, remekül elkaptuk a rajtot, miközben ez a gyengeségünk. Utána tudtuk is tartani az előnyt, vagyis tényleg fantasztikus volt a kezdés. Megbeszéltük Bencével, hogy próbáljuk visszafojtani az örömünket, nem elbízni magunkat, hiszen az igazi az lenne, ha a döntőben is tudnánk reprodukálni ezt a teljesítményt. Szerencsére sikerült is, megint jó volt a rajt, hatalmas utazóval pedig esélyt sem adtunk a többieknek. Utólag elmondhatom, ennél azért mindketten szorosabb csatára számítottunk.”

 

 

Tamás természetesen még szombat reggel is nagyon boldog volt a világbajnoki arany miatt. Így idézte fel a győzelem utáni perceket.

„Most már kicsit lejjebb esett az eufória, de tegnap tényleg hihetetlen volt. A tömeg, a közönség rengeteget adott, ahogyan támogattak minket, szurkoltak nekünk. A végén elképesztően sokan gratuláltak, közös képeket akartak velünk, jó volt ezt megélni.”

Újdonsült világbajnokunk – bár még a részleteket nem beszélte meg edzőjével, Gannoruwa Leventével – elmondta, valószínűleg most egy-másfél hónapos pihenő vár rá, egy-két kisebb utazás vár rá, ki tudja engedni a gőzt. Utána meg beleáll a kemény munkába, készül 2023-ra, amikor még U23-as korú lesz, de azt sem tartja kizártnak, hogy a felnőttmezőnyben is kipróbálják magukat az ezres párosok között.


Hirdetések