B.V., 2022.08.31. | Úszás

Már a perui ifjúsági világbajnokság nyitó napján megszületett az első magyar és vasasos aranyérem: a Gyurinovics Lilivel felálló 4x200-as gyorsváltó nagy fölénnyel végzett az élen.

Nem kellett sokat várni, már a Limában zajló ifjúsági úszó-világbajnokság első napján szerepelt a programban olyan szám, amelyben magyar és egyben vasasos (arany)éremeséllyel számolhattunk, hiszen a mindig nagyon erős 4x200-as leány gyorsváltó, a soraiban versenyzőnkkel, Gyurinovics Lilivel. A lányok tekintélyt parancsoló fölénnyel nyertek szűk két hónappal ezelőtt Bukarestben, a feladat azóta annyiban változott, hogy ezúttal Európa helyett a világot kellett maguk mögé parancsolniuk.

A könnyed délelőtti úszás után, ahogyan az várható volt, a lányok rá tudtak tenni még egy lapáttal, ez pedig újabb magabiztos magyar győzelmet eredményezett ebben a mieink szempontjából évek óta nagyon sikeres számban, végül 8:04.70-es idővel, szűk négy másodperces előnnyel voltak jobbak a második helyezett olaszoknál is. Lili a harmadik kétszáz métert 2:01.51-es idővel teljesítette.

A Vasas család szívből gratulál Lilinek, edzőjének, Lőrinczi Györgynek és persze valamennyi érintettnek!

 


Az ellenfelek csak a dobogón tudtak közel kerülni a Gyurinovics Lilivel felálló magyar váltóhoz Forrás: FINA


Hirdetések